Van oorsprong is Adidas een sportmerk en nog steeds bestaat een groot deel van hun collectie uit sportkleding en sportschoenen maar tegenwoordig zijn vrijetijds kleding en casual schoenen een nog grotere verkoophit. Om sport en streetwear van elkaar te scheiden wordt veel Adidas vrijetijdsmode tegenwoordig onder de noemer Adidas Originals verkocht.

Adidas Originals schoenen

Op schoenengebied zijn deze Adidas Originals vooral sneakers, maar ook sandalen, slippers, booties en babyschoenen worden onder het label Adidas Originals verkocht. De meest bekende Originals zijn de Stan Smiths en de Superstars. Dit zijn echte klassiekers, want de Adidas Superstars dateren al van 1969 en de Adidas Stan Smith zelfs van 1963, al kregen ze pas in 1978 die naam.

Andere populaire Originals zijn de Gazelle, de ZX Flux, de ZX Racer, de Los Angeles, de Courtvantage, de Tubular Runner en de Attitude Revive.

Kijk bij de aanbiedingen van Adidas schoenen bij de beste winkels om alle Adidas Originals schoenen voordelig te kopen.

Adidas Originals mode

De naam Adidas Originals wordt overigens niet alleen voor schoenen gebruikt. Ook alle soorten vrijetijdskleding worden onder het Adidas Originals label verkocht. Broeken, truien, shirts, sweaters, jassen en zelfs damesjurkjes.

Al deze Adidas Originals mode heeft een sportieve uitstraling en is vaak gebaseerd op de sportkleding van het merk.

Foto’s: Adidas

Onderwerpen:
Adidas originals schoenen, Adidas slippers, sandalen, casual mode.