Clogs zijn een apart soort schoenen die in de meeste gevallen worden gekenmerkt door een houten zool en door een vorm die is afgeleid van de klassieke houten klomp. Maar er zijn vele uitzonderingen die de regel bevestigen. Hier kijken we wat clogs precies zijn en waar je ze het beste kunt kopen.

Overzicht van de beste en mooiste clogs

Wil je weten wat er allemaal aan clogs te koop is? Kijk dan bij de aanbiedingen van clogs. In dit overzicht vind je de clogs bij alle belangrijke schoenenwinkels in Nederland.

Schoenen met een houten zool

Een echte clog heeft een houten zool, punt uit! Maar helaas zijn er ook veel fabrikanten en winkels die over clogs spreken als de schoen een klompvorm heeft. Dat kunnen zelfs plastic schoenen zijn zoals de Crocs clogs. Dit soort schoenen missen echter de hippe en natuurlijke looks van echte clogs met een houten zool.

De vorm van clogs

Bij een echte clog zie je ook de vorm van de traditionele klomp terug. Een wat bolle vorm aan de voorkant. Veel clogs zijn verder open als sandalen (clogs zijn echte zomerschoenen) en veel clogs zijn voorzien van een hoge hak en vaak van een dikke zool. Dit betekent dat deze clogs de voordelen hebben die schoenen met plateauzolen en schoenen met hoge hakken ook hebben. Ze laten je benen langer en dunner lijken.

Maar ook in de vorm van clogs zijn uitzonderingen. Zo noemen sommige fabrikanten hun slippers met een dunne maar houten zool ook clogs. Met een klomp hebben deze schoenen echter (afgezien van het gebruikte hout) niets te maken.

Zweedse klompen of zweedse muilen

Clogs worden ook wel Zweedse klompen of Zweedse muilen genoemd. Veel clogs komen ook inderdaad uit Zweden. Alle clogs op de foto’s komen van het Zweedse schoenmerk Swedish Hasbeens.

Kijk bij bovengenoemde beste clogs voor voorbeelden van clogs bij de Nederlandse schoenenwinkels.


Onderwerpen:
Clogs, klompen, Zweedse klompen, Zweedse muilen, clogs dames.