Als je een stevige wandeling gaat maken heb je goede wandelschoenen nodig. Of dat nou in de Nederlandse polder of in de hoge bergen is. Maar wat zijn goede wandelschoenen? Hier informatie over goede wandelschoenen en tips en informatie om deze te kopen.

Goede wandelschoenen merken

Laten we beginnen met de beste merken wandelschoenen. Want hoewel het aanbod aan wandelschoenen enorm groot is, zijn lang niet alle wandelschoenen goed van kwaliteit. Wil je wandelschoenen kopen? Kijk dan naar de schoenen van de beste merken wandelschoenen. Deze schoenen bieden namelijk de beste bescherming en zijn het meest gezond voor je lijf en leden. Ze mogen dan vaak wat duurder zijn, maar doordat schoenen vrijwel altijd wel ergens in de aanbieding zijn kun je ze meestal met een behoorlijke korting kopen waardoor ze helemaal niet meer duurder zijn dan wandelschoenen van een mindere kwaliteit.

Beste wandelschoenen winkels

Je kunt ook een kijkje nemen in het online aanbod van de beste winkels om wandelschoenen te kopen. Dit zijn goede winkels die geen slechte wandelschoenen verkopen. Goede wandelschoenen geven veel grip, veel steun en hebben een goede pasvorm. Ook houden ze je voeten droog van zowel vocht van buitenaf als van binnenuit (transpiratie). En natuurlijk moeten goede wandelschoenen aangenaam zijn om te dragen, ook gedurende de hele dag tijdens lange wandelingen.

Waar je op moet letten bij wandelschoenen

Ben je nog op zoek naar goede wandelschoenen? Kijk dan vooral eens bij onze 10 tips voor bij het kopen van wandelschoenen.

Voor wandelschoenen voor kinderen gelden nog wat aanvullende tips. Je hebt met kinderschoenen altijd te maken met groeiende voeten, en dat is vooral bij schoenen die je minder vaak gebruikt, zoals wandelschoenen, erg lastig.

Zo moet je de wandelschoenen niet te lang voor gebruik kopen (anders groeien kinderen er al uit voor ze ze gedragen hebben), maar geef ze wel de gelegenheid hun schoenen voor een wandelvakantie in te lopen. Drie weken tot een maand voor de vakantie is een mooie tijd, en met een beetje geluk passen ze dan de volgende vakantie ook nog.

Kies voor kinderen voor niet al te zware wandelschoenen. Als de bergen ingaat, maar wel op de gebaande paden blijft, zijn stevige wandelschoenen vaal voldoende. Je hebt dan geen zware bergschoenen nodig.

Soorten wandelschoenen

Er zijn verschillende soorten wandelschoenen, met elk hun voordelen en nadelen. Hoge wandelschoenen geven veel steun aan de enkels en houden je voeten beter droog, maar lage wandelschoenen zijn beter geschikt voor vlakke wegen en paden.

En dan zijn er nog de verschillende klassen in wandelschoenen. Klasse A wandelschoenen zijn wandelschoenen die het best geschikt zijn voor het gebruik op goede paden en wegen (zoals in Nederland). Ga je met je wandelschoenen de bergen in, dan zijn klasse B schoenen beter. Dit zijn bergschoenen en klimschoenen, geschikt voor tochten in de bergen.

Zie ook

Wat zijn goede wandelschoenen, passen wandelschoenen, kopen wandelschoenen kinderen, soorten wandelschoenen, beste wandelschoenen.