Wilson is een grote naam in de tenniswereld. Het Amerikaanse merk uit Chicago is vooral bekend om zijn tennisrackets en tennisschoenen. Wilson schoenen zijn tennisschoenen van hoge kwaliteit, gemaakt door de beste experts op het gebied van tennis. Er zijn Wilson tennisschoenen voor dames, heren, meisjes en jongens.

Goedkoop Wilson tennisschoenen kopen

Kijk voor de beste adressen om tegen een lage prijs Wilson tennisschoenen online aan te schaffen bij de onderstaande winkels van Wilson tennisschoenen te kopen. Bij deze webwinkels heb je enorm veel keuze uit alle Wilson schoenen en kun je met een aantrekkelijke korting Wilson tennisschoenen kopen.

Informatie Wilson tennisschoenen

De officiële naam van het bedrijf is de Wilson Sporting Goods Company maar bij oprichting (in 1913!) heette dit onderdeel van Wilson & Co de Ashland Manufacturing Company. Onder die naam begon men met het maken van snaren voor twee heel verschillende toepassingen, snaren voor tennisrackets en snaren voor violen. In 1915 werd de naam veranderd naar Thomas E. Wilson Co en ging men zich helemaal op sportartikelen richten. In 1931 kreeg Wilson zijn huidige naam, The Wilson Sporting Goods Company.

In 1967 werd het moederbedrijf Wilson & Co overgenomen en werd de Wilson Sporting Goods Company, inmiddels de grootste sportfabrikant van Amerika, afgestoten en verkocht aan Pepsi (van de cola). Sinds 1989 is Wilson eigendom van het Finse Amer Sports dat ook eigenaar is van onder andere Salomon, Atomic, Suunto en Mavic.

Ruim 100 jaar na oprichting is de tenniswereld nog steeds de grootste klant van Wilson, maar ze maken ook accessoires, en schoenen voor badminton, squash, golf, American Football, basketbal, baseball, voetbal en volleybal. Vooral in Amerika is Wilson één van de grootste sportmerken.

Vele tennissterren spelen op Wilson tennisschoenen en met Wilson tennisrackets. Onder andere Serena Williams, Venus Williams, Roger Federer en Victoria Azarenka staan bij dit topmerk in tennis onder contract.


En ook jij kan op Wilson tennisschoenen spelen, kijk maar bij de bovengenoemde aanbevolen winkels voor tennisschoenen.

Zie ook: Meer tips tennisschoenen


Onderwerpen:
Wilson schoenen tennis, heren, dames, kinderen, Wilson kinderschoenen, Wilson tennisschoenen.