Witte sneakers zijn helemaal in de mode, maar witte sneakers zijn alleen mooi als ze ook daadwerkelijk wit blijven. Daarom hier wat tips om witte sneakers (en andere witte schoenen) wit te houden.

Canvas sneakers wit houden

Je Vans, All Stars of andere canvas sneakers en canvas schoenen kun je op de volgende manier schoonmaken:

  • Maak de schoenen vrij van stof en modder door ze uit te kloppen. Doe dit door de zolen een paar keer hard tegen elkaar aan te slaan. Sla niet tegen de stof, want dan kun je je mooie witte sneakers beschadigen.
  • Maak de schoenen schoon met koud water. Veel mensen hebben de neiging warm of lauw water te gebruiken, maar pas op, daarvan kunnen vlekken uitlopen en kan het vuil in het canvas trekken. Gebruik dus altijd koud water!!!
  • Maak een papje van twee delen soda (alternatief: waspoeder) en drie delen zuivere witte wijnazijn (alternatief: vloeibaar wasmiddel). Smeer hiermee met behulp van een (schone) tandenborstel de hele witte sneaker in. Je mag gerust wat schuren.
  • Spoel je sneakers goed af met koud water.

Nog niet tevreden met het resultaat, en heeft ook een extra poetssessie geen effect. Dan is het tijd voor zwaarder materiaal. De wasmachine. Het gebruik van een wasmachine om schoenen te wassen heeft voor en tegenstanders. Laat de volgende stap dus zitten als je sneakers al schoon genoeg zijn, en ga meteen door naar het drogen..

  • Doe de witte sneakers in een waszak en was ze in de wasmachine. Gebruik een koud programma om te voorkomen dat de lijm in de sneakers wordt aangetast. Gebruik ook altijd een wasmiddel zonder chloor.
  • Laat de sneakers rustig drogen. Niet bij de verwarming en ook niet met behulp van een droger. Daar worden je sneakers namelijk niet mooier van.

Leren sneakers wit houden

Witte sneakers kun je schoonpoetsen met Vaseline. Breng Vaseline aan met een zachte schone doek via ronddraaiende bewegingen. Laat de Vaseline een paar uur intrekken, pak dan een schone doek en wrijf de witte leren sneakers weer schoon.

Je kunt ook een tandenborstel en witte tandpasta gebruiken. In plaats van een tandenborstel kun je ook een doel gebruiken.

Zie ook: 


Onderwerpen:
Witte sneakers wassen, schoonmaken, witte sneakers wit houden, witte sneakers van leer.