Zelf je schoenmaat nauwkeurig bepalen is helemaal niet moeilijk. Je moet alleen even weten hoe. Hier alle informatie over het snel en makkelijk, maar ook heel precies bepalen van de juiste schoenmaat.

Gebruik de maatwijzer

Kijk in de maatwijzer hoe je je voeten opmeet, en hoe je vervolgens uit een tabel de juiste lengtemaat en wijdtemaat kunt uitzoeken. Lastiger is het niet!  Meten is weten, en dat kun je zo makkelijk zelf thuis doen.

Meten met sokken

Doe wel bij het meten sokken of panty’s aan die relevant zijn voor het dragen van de schoenen. Dat kunnen sneakersokjes zijn of dikke wintersokken, mits het maar sokken zijn zoals je deze straks ook in de schoenen gata dragen.

Gebruik van de maattabel

Hoe je het best kunt meten zie je in een video op de bovenstaande maatwijzer. Vervolgens zoek je de gemeten maten op in de maattabel van de maatwijzer.

Om een voorbeeld te geven. Een voetlengte van 26,7 centimeter komt overeen met schoenmaat 42. En mocht je je schoenen in het buitenland kopen in een webshop waarin Engelse maten worden gehanteerd, dan heb je schoenmaat 8 nodig. In de tabel vind je zowel de Europese als Britse schoenmaten.

Schoenmaten kinderen

Voor kinderschoenen is er een aparte tabel. Hierin speelt namelijk naast de voetmaat ook de leeftijd een rol. Gebruik deze maatwijzer voor kinderschoenen voor schoenen en laarzen voor kinderen tot en met 10 jaar. Je vindt deze tabel ook bij de bovenstaande maatwijzer.

Wijdtemaat schoenen

En dan is er natuurlijk nog de wijdtemaat (breedtemaat) van de schoenen. Heb je voeten die breder of smaller zijn dan de gemiddelde voet, dan is het voor een goede pasvorm belangrijk ook op de wijdtemaat te letten. Online kun je bij veel schoenen ook op een wijdtemaat selecteren.

In de maatwijzer wordt ook beschreven hoe je de breedte van je voeten het meest nauwkeurig kunt meten, en ook deze beste maat kun je in een tabel vinden.

Meet beide voeten!

Let op, zowel in breedte als lengte kunnen beide voeten in maat verschillen. Dit kan soms wel een schoenmaat schelen, wat vervelend is omdat je schoenen en laarzen maar in één bepaalde maat koopt. In dit geval dus de maat van de grootste, of breedste, voet.

Alle schoenen in jouw maat

Weet je je juiste schoenmaat? Gebruik dan de Schoenmaatvinder voor alle schoenen in jouw maat bij de belangrijkste online schoenenwinkels.

Gebruik je bovenaan gelinkte maatwijzer en je weet alles over je juiste schoenmaat.

Maatwijzer: Ziengs


Onderwerpen:
Schoenmaat bepalen, schoemaat meten, maat schoenen, maten.