De zomer vraagt om heerlijk luchtige schoenen. Maar je baas zie je graag verzorgd op kantoor komen. Welke zomerschoenen zijn wel en welke zijn niet geschikt voor kantoor?

Het verschilt natuurlijk sterk per bedrijf wat je wel en niet op kantoor kunt dragen. Werk je voor de gemeente, voor een klein administratiekantoor of voor een advocaat? Dat kan behoorlijk uitmaken welke schoenen wel en welke schoenen niet gewaardeerd worden als je op kantoor rondloopt. Maar bij veel bedrijven wordt het niet echt gewaardeerd als je er rondloopt op je op de camping bent.

Zomerse damesschoenen op kantoor

Pumps zijn een veilige keuze. Netjes maar toch ook zomer. Vooral slingbacks (pumps met een bandje om de hiel) zijn erg geschikt voor de zomer. Ze staan mooi, ze staan verzorgd en ze staan zomers. En slingbacks zijn makkelijk te combineren met kleding in alle stijlen. Van netjes tot zomers, van sportief tot zakelijk. Ook ballerina’s zijn veilige damesschoenen voor de zomer.

Sandalen, de zomerschoenen voor dames bij uitstek, zijn al wat gevaarlijker. Veel platte sandalen passen niet echt bij een nette zakelijke uitstraling. Veel gepaster zijn sandalen met een hoge hak. Deze zijn veel eleganter en vrouwelijker dan hun platte zusjes. Besteedt bij sandalen wel aandacht aan je voeten. Lak je nagels zorgvuldig (slecht gelakte nagels kunnen echt niet op kantoor) en voeten met veel (zichtbaar) eelt zijn minder geschikt voor sandalen.

En dames, bewaar de slippers gewoon voor op de camping.

Zomerse herenschoenen op kantoor

Ook bij de heren zijn slippers en sandalen helemaal not done. Alleen toegestaan voor ZZP’ers, maar die mogen in de winter ook pantoffels op hun werk dragen. Kies voor een paar luchtige maar nette instappers van su├Ęde of zacht leer.

Ook de aanbieders van nette zakelijke herenschoenen hebben vaak mooie zomerse modellen in hun collectie. Ideaal voor de zomer, maar wel netjes en stijlvol om te zien.

Onderwerpen:
Schoenen kantoor zomer, kantoorschoenen.