Als de zon fel schijnt is het tijd om zomerschoenen op te zoeken. Heerlijk luchtige en lichte schoenen voor de zomer. En het voordeel is, in de zomermaanden is de uitverkoop al begonnen zodat deze schoenen extra goedkoop zijn. Hier de fijnste schoenen voor de zomer.

Slippers

Zomerschoenen, waar denk je dan het eerst aan? Juist ja, aan slippers. Hoe luchtig wil je het hebben? Neem teenslippers. Niet veel meer dan een zool en verder alleen bandjes die strikt noodzakelijk zijn om te voorkomen dat deze zomerschoenen van je voet vallen.

Maar hoe eenvoudig ze ook zijn, en hoe voordelig een gemiddeld paar slippers ook is, er zit wel degelijk veel kwaliteitsverschil in slippers. Ook in teenslippers die er op het eerste gezicht hetzelfde uitzien. Neem bijvoorbeeld Havaianas, deze ogenschijnlijk supersimpele teenslippers zijn gemaakt van een gepatenteerde rubbersamenstelling. Dit rubber is reukloos, huidvriendelijk en extreem flexibel en buigzaam. Daarom zitten Havaianas slippers ook zo heerlijk. Deze teenslippers zijn echt een aanrader.

Sandalen

Ook van die schoenen die je uitsluitend in de zomer tegenkomt. Maar sandalen zijn een heel wat ruimer begrip dan slippers. Onder de noemer sandalen kom je ultra modieuze creaties tegen, modieuze damessandalen die op geen enkele catwalk (en bij geen enkel zomerfeest) misstaan, maar bijvoorbeeld ook de stoere outdoorsandalen van merken zoals Teva.

En dan heb je natuurlijk de Birkenstocks. De sandalen (en slippers) waarvan je houdt of die je haat. Tenminste, om te zien. Want als je ze aan je voeten hebt zijn er maar weinig mensen die de slippers en sandalen van Birkenstock versmaden, want de schoenen van dit Duitse merk blinken uit in hetgeen waarin zoveel andere grote schoenmerken uit Duitsland uitblinken, draagcomfort! Het voetbed van Birkenstocks is zo comfortabel dat je er hele dagen comfortabel op kunt lopen, hoe warm het ook is.

Espadrilles

Ooit waren espadrilles de klompen van het Pyrenee├źngebied. Werkschoenen voor boeren, niet van hout maar van sterk gras. Tegenwoordig heeft het gras bij espadrilles plaats gemaakt voor touw, en zijn deze schoenen niet langer vormloos en alleen maar functioneel, maar modieus en verzorgd.

Espadrilles zijn er als instappers voor vrouwen en mannen. Maar ook veel meer ingewikkelde sandalen, pumps en andere damesschoenen met een zool voorzien van touw worden espadrilles genoemd. Kijk bij de beste espadrilles voor de espadrilles op ieder gebied gemaakt door de topmerken, die meestal uit Spanje afkomstig zijn.

Bootschoenen

Ook zo’n heerlijke zomerschoen. Meestal voor mannen, maar tegenwoordig ook voor dames en kinderen. Bootschoenen. Lang geleden, in 1935 bedacht door de Amerikaan Paul Sperry als schoenen om veilig mee te lopen over het dek van een zeilboot. En nu, ruim 80 jaar later is Sperry’s schoenmerk Sperry Top Slider nog steeds toonaangevend als het op bootschoenen aankomt. Terwijl er toch veel topmerken in bootschoenen zijn die de beste bootschoenen maken.

Bootschoenen zijn heerlijke herenschoenen voor de zomer. Sportief, klassiek en modern tegelijk, en bijzonder stijlvol.

Kijk bij de links in dit artikel voor alle aanbiedingen van de genoemde zomerschoenen.


Onderwerpen:
Zomerschoenen, sandalen, slippers, schoenen zomer, bootschoenen, espadrilles, schoenen voor de zomer.