Giorgio schoenen, handgemaakte herenschoenen

Giorgio is een Italiaans schoenenmerk dat nog echte handgemaakte schoenen verkoopt.


Het bekende Italiaanse vakmanschap waar Italiaanse schoenmode altijd goed om bekend stond vind je nog steeds terug bij Giorgio herenschoenen.

Giorgio herenschoenen zijn zuiver handwerk. Dat betekent niet alleen dat iedere schoen met de hand gemaakt wordt, maar ook dat iedere schoen zorgvuldig behandeld en bekeken wordt.

Het materiaal van Giorgio herenschoenen sluit perfect aan bij het vakmanschap van de maker. Er wordt gebruik gemaakt van het mooiste schoenleer dat stevig is maar ook bijzonder soepel. De stevigheid en een goede omsluiting van de voet zijn immers essentieel.

Giorgio schoenen worden gemaakt op een klassieke leest. De schoenen worden vastgenaaid met in pek gedompeld draad. vervolgens worden de binnenzool, de kurklaag en de lederen onderzool daaraan vastgenaaid.

Ondanks hun ambachtelijke werkwijze maakt Giorgio niet alleen klassieke herenschoenen. Naast veterschoenen heeft Giorgio ook sneakers, instapschoenen, enkelboots, moccasins, korte laarzen en andere moderne schoenen in het assortiment.