Alle schoenmerken

Een overzicht van alle schoenmerken waarvan de schoenen in Nederland te koop zijn.

Hier vind je de grootste databank met informatie over schoenenmerken en fabrikanten van schoenen. Hieronder staat alle informatie over alle belangrijke en minder belangrijke schoenmerken die in Nederland verkrijgbaar zijn.

Met aanbiedingen beste en goedkoopste winkels

En niet alleen veel informatie over schoenen, maar per schoenmerk ook aanbiedingen van de schoenen en laarzen van dat schoenenmerk bij de beste online schoenenwinkels in Nederland die de schoenen verkopen.Klik op de naam van het schoenenmerk voor alle informatie en de aanbiedingen van deze schoenen en laarzen bij de beste aanbieders van dit schoenmerk.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

 • Nalini        (Damesschoenen, dameslaarzen)
 • Nelson      (Algemeen)
 • Nelson by Moderosa    (trendy damesschoenen)
 • Napapijri        (Algemeen)
 • Natuform        (Comfortschoenen)
 • Naturino        (Gezonde kinderschoenen)
 • Neosense        (Algemeen)
 • New Balance        (Sneakers, outdoorschoenen, sportschoenen)
 • New Look        (Algemeen)
 • New Rock        (Gothic schoenen, motorlaarzen)
 • New Shape        (Goedkope schoenen)
 • Nickelson        (Sneakers)
 • Nike          (Sneakers, sportschoenen, casual schoenen)
 • Nikkie        (Dameslaarzen, damesschoenen)
 • Nina Peretti        (Damesschoenen)
 • Ninni Vi        (Meisjesschoenen)
 • No Stress        (Comfortabele damesschoenen)
 • Nobrand        (Algemeen)
 • Noë          (Pumps)
 • NoGRZ        (Herenschoenen, damesschoenen)
 • Nokian        (Rubberen laarzen)
 • Nortenas        (Pantoffels, sloffen)
 • North Face        (Outdoor schoenen)
 • Nova          (voordelige damesschoenen en dameslaarsjes)
 • Novocento        (Goedkope damesschoenen)
 • Nubikk        (Algemeen)

O

P

Q

R

S

T

Beste schoenenmerken uit alle landen

In het bovenstaande overzicht kom je schoenenmerken tegen uit alle hoeken van de wereld. Uit Europa en Amerika, maar ook uit meer exotische en verre landen als Peru (Inkkas), Australië (Ugg, Roxy), Brazilië (Amazonas) en Japan (Asics).

Vooral bekende schoenenmerken die slippers maken willen nogal eens van ver komen. Zo komen Ipanema, Havaianas en Amazonas uit Brazilië. Maar ook de vachtlaarzen komen vaak van ver, bijvoorbeeld die van UGG en EMU (beide Australië).

De meeste schoenen komen echter uit Zuid Europa, en dan met name Italië, Spanje en Portugal. In deze landen staan heel veel schoenfabrieken die schoenen maken die ze voor verkoop onder eigen naam of voor andere merken maken. De schoenen en laarzen van veel Noord Europese schoenmerken en modemerken worden daar in opdracht gemaakt.

Beste Nederlandse schoenenmerken

Opvallend veel schoenen die in Nederland in de winkels te vinden zijn, zijn van Nederlandse schoenenmerken. Luxe schoenen als die van Van Bommel, Greve en Van Lier, kinderschoenen van merken als Braqeez (Brakkies), Shoesme, Develab, Koel4Kids, Bunnies, HIP en Pinocchio, maar ook schoenmerken als Shabbies, Durea, Bullboxer, JJ Footwear, Monshoe, H3 Shoes, Verhulst en SPM.
Veel van deze Nederlandse schoenenmerken hebben hun hoofdkantoor nog steeds rondom Waalwijk waar vroeger vele tientallen schoenfabrieken te vinden waren. Inmiddels is de productie van deze schoenen, op die van enkele dure luxe merken na, verhuisd naar Zuid Europa.

Belgische schoenenmerken

Ook België heeft zijn eigen schoenmerken, al zijn dat er minder dan in Nederland. Onder andere Bikkembergs, Frida, Bana & Co, Little David, River Woods en Kipling stammen uit België. Maar ook van deze schoenen vindt de productie daadwerkelijk in Zuid Europa plaats.

Specialisten en algemene schoenmerken

Schoenenmerken kun je onderverdelen in algemene merken en in schoenmerken die gespecialiseerd zijn. Die specialisatie kan gericht zijn op een bepaalde doelgroep zoals kinderschoenen (Shoesme, Develab, Clic! en Lelli Kelly), damesschoenen (Verhulst, Lilian, Ara, Roberto D’Angelo, Tamaris en Durea) en herenschoenen (Van Bommel, Giorgio, Jack&Jones en Van Lier), maar ook op het soort schoen of laars.
Zo staat Converse bekend om zijn sneakers, Hunter om zijn regenlaarzen, Havaianas om zijn slippers, Castaner om de espadrilles, Sperry om bootschoenen, Natuform om comfortschoenen, Warmbat om pantoffels en Shabbies om zijn laarsjes. Wat overigens niet wegneemt dat dit soort succesvolle specialisten van hun naamsbekendheid gebruik maakt om na verloop van tijd ook andere soorten schoenen te gaan verkopen.

Merkschoenen en goedkope schoenen

Een andere splitsing die je kunt maken is die tussen de merkschoenen van bekende schoenenmerken zoals Adidas, Clarks, Timberland, Converse, Nike en Birkenstock, en tussen de goedkope schoenenmerken die vaak maar bij één schoenenwinkel worden aangeboden. Schoenenwinkels kopen deze schoenen vaak bij Zuid Europese schoenenfabrieken in (of laten ze daar maken) en verkopen ze onder eigen fantasienamen.

De collectie van Van Haren bestaat bijna geheel uit dit soort huismerken (Graceland, Venice, AM Shoe, Agaxy, Landrover, Elefanten, Bjorndal, Medicus, Casa Mia), maar ook bij andere grote schoenenwinkels kom je deze eigen merken veelvuldig tegen, zoals bij Zalando (Anna Field, Pier One, Friboo, Your Turn, Fullstop, Zign), Scapino (Novocento, Bellissima, Scapino, Mountain Peak), Bristol (DMG, Woeffies), Ziengs (Cellini, Invinci, Ann Rocks), Nelson (Nelson) en Schuurman (Visions, Choizz).

Verkooppunten schoenenmerken

In de eerste helft van deze pagina vind je alle goede schoenenmerken die in de Nederlandse schoenenwinkels verkrijgbaar zijn. Naast informatie over deze merken vind je er ook de aanbiedingen bij de beste verkooppunten van al deze schoenen en laarzen.

Deze verkooppunten zijn in veel gevallen bekende online schoenenwinkels zoals Ziengs, Schuurman Schoenen, Sarenza, Bristol, Scapino, Van Haren, Nelson, Van Dalen en Van Arendonk, maar ook sportwinkels, outdoorwinkels en modewinkels die schoenen verkopen.

Het betreft in alle gevallen winkels die online hun schoenen verkopen. Het aanbod van online schoenenwinkels is veel groter dan in welke schoenenwinkel dan ook (ook in hun eigen filialen), en vaak wordt er online extra korting gegeven.

Het aanbod aan schoenenmerken kan sterk per winkel verschillen. Bovenaan deze pagina zie je hoeveel schoenmerken er bestaan. Geen winkel kan al deze collecties allemaal aanbieden. Heel grote online schoenenwinkels als Spartoo en Zalando komen erg ver, maar bij veel verkooppunten blijft het aanbod beperkt tot enkele tientallen merken. Door bij de merken bovenaan deze pagina op het schoenmerken te klikken zie je wat de beste (online) verkooppunten van deze schoenen zijn.

Gezamenlijke verkooppunten schoenen

De grote ketens schoenenwinkels hebben allemaal hun eigen webwinkel, maar voor kleinere en zelfstandige schoenenwinkels verkopen vaak hun schoenen gezamenlijk via collectieve webwinkels zoals Topshoe, Miinto en To Be Dressed. Bij deze online schoenenwinkels en modewinkels vind je een heel breed aanbod aan schoenenmerken omdat deze bij vele tientallen en soms wel honderden zelfstandige winkels afkomstig zijn.

Schoenenoutlets

Dat het aanbod aan schoenen en laarzen bij deze online schoenenwinkels veel groter is komt niet alleen doordat alle modellen en maten die de winkel biedt vaak online te bestellen zijn, maar ook omdat de webwinkel meteen als (online) outlet dienst doet.

In de winkels en filialen is geen plek om al deze schoenen op te slaan, laat staan om ze uit te stallen. Schoenen en laarzen uit oudere collecties worden dan vaak in een magazijn opgeslagen en via de webwinkel verkocht. Vaak met een zeer hoge korting omdat de winkel van deze schoenen af wil.

Kijk bij de schoenenmerken op de eerste helft van deze pagina voor alle informatie over deze schoenmerken en voor de beste en goedkoopste verkooppunten van deze schoenen.

Onderwerp:
Hier vind je een overzicht van de beste schoenmerken die je in Nederland kunt kopen. Van de schoenen en laarzen van al deze beste schoenenmerken vind je hier tevens  aanbiedingen bij de Nederlandse schoenenwinkels en andere verkooppunten online. Kijk hier voor goede, comfortabele, schoenen van hoge kwaliteit tegen een lage prijs.