Lacoste schoenen

Lacoste is een Frans kledingmerk dat zijn oorsprong vindt in de tennissport. inmiddels maakt Lacoste veel meer dan alleen tenniskleding en tennisschoenen. Voor sportschoenen, sneakers maar ook heel andere soorten schoenen en laarzen kun je bij Lacoste terecht.


Vanzelfsprekend zijn de schoenen van dit merk heel sportief om te zien. Lacoste is een heel casual merk schoenen en kleding.

Lacoste maakt zijn schoenen en laarzen voor heren, dames, kinderen en zelfs baby's. Het assortiment bevat vele soorten schoenen maar natuurlijk zijn sportschoenen en sneakers nog heel belangrijk voor Lacoste. De kwaliteit van al deze Lacoste schoenen is bijzonder hoog, met een uitstekende pasvorm en een geweldig design.


Geschiedenis van Lacoste
Lacoste werd in 1933 als La Chemise Lacoste opgericht door de beroemde Franse tennisspeler René Lacoste (één van de beste tennisspelers van zijn generatie) en zijn compagnon André Gillier. Als logo werd gekozen voor een krokodil. De bijnaam van René Lacoste op de tennisbanen was "De Krokodil".

Één van hun eerste producten, en een grote doorbraak, was het Lacoste poloshirt. Dit shirt is nog steeds heel populair. Lacoste ontwierp dit shirt als een tennisshirt dat veel luchtiger was dan de andere tennisshirts uit die tijd. Aanvankelijk maakte Lacoste voornamelijk kleding voor tennis, golf en de zeilsport. Al deze kleding was wit van kleur. Pas in 1951 begon Lacoste met gekleurde shirts. Deze werden naar Amerika geëxporteerd en dit werd de grote doorbraak voor het modemerk.

Bijna 90 jaar later staan de nakomelingen van Lacoste nog steeds aan het hoofd van het familiebedrijf. Lacoste is in die tijd wel uitgebreid tot een groot internationaal concern dat kleding, schoenen, brillen en parfums maakt.