Bensimon sneakers en andere schoenen en laarzen

Nee, Bensimon schoenen zijn niet ontworpen door Ben en Simon maar door de Franse designer Serge Bensimon. Deze ontwierp ruim 25 jaar geleden tennisschoenen met de canvassneakers van Franse soldaten als inspiratie.Deze tennisschoenen vormden op hun beurt weer de inspiratie voor de mooie Bensimon sneakers. Maar inmiddels maakt Bensimon ook veel andere soorten schoenen, voor dames, heren en kinderen.

Bensimon is een zeer Frans merk schoenen. Bekende Francaises als Brigitte Bardot, Sophie Marceau, en Jane Birkin maakten Bensimon schoenen internationaal groot en bekend. Maar ook Naomi Watts was een gezicht van Bensimon.

Bensimon maakt inmiddels niet meer alleen tennisschoenen en sneakers, maar ook andere schoenen. Hardloopschoenen en ballerina's, maar ook booties, laarzen, regenlaarzen en andere soorten schoenen. In nagenoeg al deze Bensimon schoenen en laarzen zie je de kenmerkende Bensimon eigenschappen terug. Er wordt veel gebruik gemaakt van canvas, en de schoenen zijn over het algemeen sportief om te zien.