Creative Recreation schoenen en sneakers

Creative Recreation is een Amerikaans merk schoenen dat mooie originele sneakers maakt. Creative Recreation schoenen ziet zichzelf als een lifestylemerk dat schoenen maakt.


Creative Recreation schoenen zijn moeilijk in een hokje te plaatsen. Ze zijn sportief en relaxed als sneakers, maar ze hebben een design dat ergens tussen een sportschoen en een normale schoen inzit.


Veel sneaker-merken hebben eigenlijk maar één model schoen, en varieren eigenlijk alleen maar met kleuren en designs. Bij Creative Recreation schoenen is dit absoluut niet het geval. Dit merk maakt vele modellen sneakers, die vaak een totaal eigen stijl hebben. Soms lijken ze op basketbal schoenen, soms op voetbalschoenen, en soms lijken ze helemaal nergens op. Creative Recreation is een eigenzinnig merk schoenen dat keer op keer verbaast met zijn nieuwe sneakers.

Creative Recreation is in 2002 in Los Angelis (Californië) opgericht door Ricardo Confinco en Robert Nand. Hun missie was om schoenen te maken die er niet alleen bijzonder uitzagen, maar die ook goed draagbaar zouden zijn. Vanwege het draagcomfort namen ze daarbij de sneaker als uitgangspunt, maar ze voegde hier totaal eigen stijlen, bijzondere materialen en originele kleuren aan toe.