Feiyue schoenen en sneakers

Feiyue is een Frans/Chinees merk schoenen dat naam heeft gemaakt met een kleine stoffen sneaker. Feiyue sneakers zijn gebaseerd op een klassieke Chineese schoen van stof die al ruim 90 jaar geleden ontwikkeld werd.


De retro stijl van de Feiyue sneakers en het eenvoudige ontwerp past helemaal in het modebeeld van deze tijd. Daarbij zijn het heel verzorgde sneakers met heel veel draagcomfort.

In 1920 werden de eerste stoffen Feiyue schoenen al in Sjanghai (China) gemaakt. Tien jaar later waren de schoenen 'wereldberoemd in heel China'. Feiyue schoenen waren populair bij zowel arm als rijk in china, maar door de beslotenheid van dit land waren de schoenen buiten China nog volledig onbekend.

Van stoffen schoen tot sneaker
Pas in deze eeuw werden de Feiyue schoenen ontdekt door twee Franse reizigers, Nicolas Séguy en Clément Fauth. Deze waren zo onder de indruk van de Chinese schoenen dat ze een partnerschap aangingen met de fabrikant. Dat resulteerde in 2006 in een nieuwe Feiyue-collectie met schoenen die geschikt waren voor de westerse markt, maar die de sterke punten van de klassieke Chinese Feiyue schoenen behielden, en ook gemaakt werden volgens de traditionele manier van fabrikage, zoals het gebruik van speciale ovens voor het vormen van de gevulkaniseerde zolen.

De naam Feiyue
Feiyue (fee-yu-ee) is het Chinees voor zowel vliegeren als oversteken. Het is ook het Chinese woord voor de gelijktijdige verheffing van lichaam en geest.