Verhulst schoenen. Stijlvolle damesschoenen.

Verhulst schoenen zijn het bewijs dat er ook in Nederland heel mooie stijlvolle damesschoenen gemaakt worden. Verhulst schoenen zijn een echt kwaliteitsproduct. Deze modeschoenen hebben een verwisselbaar voetbed.


Verhulst damesschoenen zijn er in tal van modellen en stijlen, van klassiek tot modieus en van laarzen tot sandalen. De modetrends worden door de ontwerpers vertaalt naar mooi schoenen die in de dagelijkse praktijk heel plezierig te dragen zijn.


Die praktische draagbaarheid wordt door de ontwerpers van sommige andere merken nogal eens vergeten. Maar Verhulst hecht een grote waarde aan het draagcomfort van de schoenen. Hun motto is dan ook 'quality that fits', kwaliteit die past. Schoonheid en functionaliteit zijn mooi in balans bij Verhulst schoenen.

Voor de Verhulst schoenen wordt gebruik gemaakt van Italiaans kalfsleder van de hoogste kwaliteit. Er is gekozen voor kalfsleer omdat deze leersoort heerlijk soepel is en een fijne structuur heeft.

In 1932 opende de grootvader van de huidige eigenaars in Tilburg zijn schoenenfabriek. Hier werden aanvankelijk alleen kinderschoenen gemaakt. Later werden dat damesschoenen en herenschoenen waarna de focus in de loop der tijd steeds meer op schoenen voor vrouwen kwam te liggen. Vandaag de dag zijn Verhulst schoenen altijd damesschoenen.

In de jaren 50 maakte Verhulst furore met het schoenmerk Pica. Dit waren damesschoenen die afgeleid waren van de Indaanse mocassins. Hoewel de naam Pica niet meer gebruikt wordt is deze periode nog steeds af te zien aan het logo van Verhulst schoenen, een indiaan te paard.

Tegenwoordig verkoopt de familie Verhulst hun schoenen in Nederland, Belgiƫ, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk.