Regenlaarzen heb je in vele soorten, van vrolijke kinderlaarsjes en goedkope laarzen om in de tuin te werken tot modieuze regenlaarzen van hoge kwaliteit van merken als Hunter, Tommy Hilfiger en Aigle. Hier kijken we naar alle soorten regenlaarzen en de beste winkels om regenlaarzen goedkoop te kopen.

Hier kun je alle regenlaarzen goedkoop kopen

Het aanbod aan regenlaarzen verschilt nogal per winkel. Er zijn schoenenwinkels die een mooi en veelzijdig aanbod aan regenlaarzen hebben, van zowel luxe als goedkope laarzen, maar er zijn ook schoenenwinkels die niet of nauwelijks regenlaarzen verkopen en dan eventueel alleen nog maar van de meest bekende merken.

Kijk bij de beste online winkels voor regenlaarzen waar je voordelig regenlaarzen kunt kopen met heel veel keuze uit verschillende laarzen. Deze winkels geven bovendien vaak heel hoge online kortingen.

Bij deze webshops vind je een breed assortiment regenlaarzen, voor volwassenen en kinderen. Dames, heren. meisjes en jongens.

Rubberen laarzen

In vrijwel alle gevallen zijn regenlaarzen rubberen laarzen. Rubber is een flexibel materiaal dat volledig waterdicht is. Ook is rubber erg sterk. Een ideaal materiaal voor schoeisel, niet voor niets zijn veel zolen van schoenen en laarzen van rubber. Bij regenlaarzen geldt dat meestal ook voor het bovenwerk.

In een ver verleden waren alle regenlaarzen van leer, wat natuurlijk een veel duurder materiaal is. Dat veranderde toen rond 1850 het vulkanisatie-proces voor rubber werd uitgevonden door Charles Goodyear. Met dit proces kan natuurlijk rubber tot een bepaalde vorm worden verwerkt. De naam Goodyear kennen we nu van rubberen banden. Deze merknaam was een eerbetoon aan Charles Goodyear. Met dit merk zelf heeft de uitvinder geen enkele binding.

In 1852 begon de Brits-Amerikaanse fabrikant van schoenen Hiram Hutchinson met het toepassen van de Goodyears vulkanisatie-techniek voor het maken van rubberen laarzen. Deze laarzen waren volledig waterdicht en veel goedkoper te produceren dan leren laarzen.  De rubberen regenlaars was geboren.

Inmiddels is het aantal merken dat rubberen laarzen maakt niet meer te tellen. Alle goede rubberen laarzen die er in Nederland te koop zijn vind je tegen aantrekkelijke prijzen bij de bovenstaande aanbevolen online winkels.

Onderwerpen
Regenlaarzen goedkoop kopen, online, mannen, vrouwen, kinderen, rubberen laarzen.