De Amerikaan Stan Smith was één van de beste tennisspelers aller tijden. Adidas eerde hem met zijn eigen sneakers, en deze zijn al net zo succesvol als Stan Smith zelf aan het begin van de zeventiger jaren.

In de jaren 70 kwamen de eerste Stan Smith schoenen al uit. Destijds waren het echte tennisschoenen waarop de Amerikaanse tennisster zijn wedstrijden speelde. Tegenwoordig zijn de Adidas Stan Smith streetwear sneakers die van deze legendarische tennisschoenen zijn afgeleid.

Doordat Adidas Stan Smith sneakers van tennisschoenen zijn afgeleid zijn het eenvoudige sneakers om te zien. De traditionele Stan Smith sneaker is wit van kleur, maar de markt vroeg ook om andere kleuren zodat je tegenwoordig uit Adidas Stan Smith sneakers in vele kleuren kunt kiezen. Kijk maar bij de aanbiedingen van Adidas sneakers wat er allemaal aan mooie Adidas Stan Smith schoenen te koop is.

Ondanks hun eenvoud zijn Stan Smith sneakers heel populair bij beroemdheden. Hierdoor zijn de Stan Smiths uitgegroeid tot trendy stijliconen. De eenvoudige vormgeving en de vaak neutrale kleuren hebben als voordeel dat je Adidas Stan Smith sneakers met kleding in vele stijlen en kleuren kunt combineren. Een ander voordeel van de eenvoud van Adidas Stan Smith schoenen is dat deze sneakers zowel door vrouwen als mannen gedragen kunnen worden.

Zie ook: Meer sneakers
Onderwerpen:
Adidas Stan Smith sneakers, Stan Smith schoenen.