Aerobics is een een fitnesssport die goede schoenen vereist. Er worden veel eisen aan goede aerobic schoenen gesteld. Aerobics beoefenen zonder geschikte aerobics schoenen is vragen om problemen.

Niet alleen vragen aerobic schoenen om een goed profiel, ook beschermen ze je lichaam tegen de schokken en klappen en voorkomen zo pijn en blessures.

Onderschat de impact van deze schokken op lichaam, gewrichten en spieren niet. Gewone gympen zijn echt niet geschikt voor aerobics. Daarom hier tips voor de aanschaf van goede aerobic schoenen.

  • Draag bij aerobics fitnessschoenen die geschikt zijn voor aerobics. Fitnessschoenen hoeven helemaal niet duur te zijn. Kijk maar bij de aanbiedingen van fitnessschoenen van de belangrijkste Nederlandse schoenenwinkels en sportwinkels.
  • Aerobicsschoenen / fitnessschoenen kun je gerust online aanschaffen en thuis passen. Veel schoenenwinkels bieden namelijk gratis verzending en retourneren.
  • Goede aerobic schoenen zijn licht. Hoe lichter ze zijn hoe minder gewicht je met je voet hoeft te “heffen”. Dat danst een stuk plezieriger en is beter voor je lichaam.
  • Goede aerobics schoenen zijn ook goed berekend op draaiende bewegingen. Vooral de voorkant van de aerobic schoen moet daar goed geschikt voor zijn.
  • Goede aerobic schoenen voorzien van schoenen met ribbels of een ander licht profiel. Aerobics vraagt immers om goede grip, anders kun je vallen.
  • Stabiliteit is ook belangrijk. Daarom beschikken veel aerobic schoenen over een versterkte band om de wreef en een stevig hielstuk. Deze zorgen er voor de noodzakelijke stabiliteit.
  • Voor high-impact aerobics, waarbij je veel springt, zijn aerobics schoenen met een afgeronde hak aan te raden. Deze aerobic schoenen zijn beter in staat schokken op te vangen en ook beter in de vele zijwaardse bewegingen die bij deze vorm van aerobics gemaakt worden.
  • Bij low-impact aerobics waarbij nauwelijks gesprongen wordt is dit veel minder belangrijk. Soepele fitnessschoenen zijn hier wel gewenst.
Onderwerpen:
Aerobics schoenen, aerobic schoenen, fitnessschoenen, dansschoenen.