Alife schoenen zijn hippe Amerikaanse sneakers voor heren. Er zijn veel specialisten in damesschoenen, maar slechts weinig schoenfabrikanten die in herenschoenen zijn gespecialiseerd. Alife is zo’n uitzondering.

Maar Alife is dan ook een uitzonderlijk merk. Met unieke schoenen en een kunstzinnig concept.

De collectie van Alife bestaat uit hoge en lage sneakers voor heren.

Maar dan het slechte nieuws: Momenteel hebben we geen winkels voor Alife sneakers in Nederland. Kijk bij de sneakers tips voor andere leuke sneakers die wel leverbaar zijn.

Sneakers als kunst

Alife is een merk schoenen dat ooit begonnen is met een sneakerwinkel. In Lower East Side in New York verkochten de oprichters in hun sneakershop exclusieve sneakers van diverde merken. Echt exclusief wordt het echter als je zelf de schoenen laat vervaardigen, en dat gingen de ondernemers dan ook doen. Onder de naam Alife werden sneakers en sportieve kleding verkocht.

Alife schoenen werden heel speciale sneakers. Een team van ontwerpers en kunstenaars hield zich bezig met het design. Het resultaat waren kunstzinnige sneakers met veel originaliteit en soms een beetje jatwerk. Van dat laatste maakte de makers geen geheim. Origineel jatwerk is volgens hen ook origineel.

Alife sneakers zijn moeilijk in een hokje te stoppen. Met hun originele kleuren en aparte vormen zijn het unieke schoenen. Soms met een klassiek tintje, soms supermodern, soms clean en simpel, soms ultra-sportief. Niet zelden is het basisdesign eenvoudig maar zijn de details opvallend en uitgesproken. Soms zijn de schoenen echte kunstwerkjes.

Alife betekent dan ook niet alleen levend, maar staat ook voor Artificial Life (Leven verheven tot kunst), een passende merknaam voor een merk kunstzinnige schoenen.