Boxfresh (in het Nederlands: vers uit de doos) is een hip en innovatief merk schoenen uit Engeland. Boxfresh stamt uit de jaren 80, een tijd dat streetwear in Engeland zijn intrede deed.

Van een streetwear merk is Boxfresh sindsdien uitgegroeid tot groot internationaal schoenenmerk dat alle soorten schoenen voor dames en heren maakt en verkoopt, al is het merk nog steeds het meest bekend om zijn sneakers.

Al deze Boxfresh schoenen en laarzen zijn van uitstekende kwaliteit. Het Britse merk maakt booties, sneakers, sandalen, slippers, espadrilles, laarzen, veterschoenen, ballerina’s en nog veel meer andere modellen schoenen.

Kijk hier voor aanbiedingen van Boxfresh schoenen en laarzen

Vers uit de doos

De term ‘fresh out the box’ (vers uit de doos) werd in de jaren tachtig veel door de straatjeugd in New York gebruikt als ze een paar nieuwe schoenen bedoelde.  De fabrikant vond dit daarom wel een geschikte naam voor zijn schoenenmerk. De schoenen die Boxfresh in de jaren 80, bij de introductie van het merk, verkocht waren immers sterk geinspireerd op het straatleven. Boxfresh was in die tijd een echt streetwear merk.

De schoenen kwamen pas later

Boxfresh begon overigens niet met de productie van schoenen, maar met het verkopen van origineel bedrukte T-shirts via marktkraampjes in Londen. De schoenen waaraan het merk zijn naam te danken heeft kwamen later pas. In 1991 ging Boxfresh internationaal en begon met de verkoop van schoenen in Japan. In 1995 werd een tweede mijlpaal bereikt, vanaf dat jaar werden in Amerika Boxfresh schoenen onder licentie geproduceerd. Een jaar later werd in Covent Garden de eerste flagstore-shop geopend, en in 2005 kwam Boxfresh in handen van de Pentland Group.