Churchs schoenen (officieel geschreven als Church’s schoenen) zijn nette en luxe schoenen van bijzonder hoge kwaliteit. Meestal betreft het luxe herenschoenen. Deze stijlvolle schoenen worden vaak onder een pak of kostuum gedragen, maar ze staan ook prachtig onder iedere andere nette outfit. Churchs schoenen zijn herenschoenen voor mannen met stijl. Sinds 1999 is Church’s onderdeel van het bekende Prada modeconcern.

Die link met Prada doet het al vermoeden, goedkoop zijn Churchs schoenen helaas niet. Maar hun prijs maakt deze luxe herenschoenen wel exclusief, en Churchs schoenen zijn hun prijs meer dan waard. Kijk bij de aanbiedingen van Churchs schoenen van onderstaande online verkooppunten waar je deze stijlvolle herenschoenen in Nederland en België relatief voordelig kunt kopen.

Ook Church’s damesschoenen

Churchs is een merk dat vooral bekend is om zijn herenschoenen, maar er zijn wel degelijk ook Churchs damesschoenen. Deze hebben dezelfde elegante stijl als de Churchs herenschoenen, en ook dames dragen hun Churchs schoenen vooral onder een zakelijke outfit. Churchs verbreedt zijn aanbod steeds meer met damesschoenen en meer casual schoenen. 

Toch zijn deze Churchs schoenen in Nederland en België vaak lastig verkrijgbaar. Kijk bij bovenstaande aanbiedingen welke Churchs schoenen er hier te koop zijn. Je vind er alle Churchs schoenen bij alle belangrijke schoenenwinkels en andere verkooppunten van Churchs schoenen.

Informatie Church’s schoenen

De geschiedenis van Church’s schoenen gaat eeuwen terug. Deze herenschoenen hebben de rijke geschiedenis dat je van een stijlvol merk als Church’s maak verwachten. Het bedrijf is al ver voor 1900 in het Engelse Northampton opgericht. 

In die tijd was die stad beroemd om zijn leer en schoenen van hoge kwaliteit. In een tijd dat de industriële revolutie plaatsvond ging William Church schoenen maken in verschillende materialen, breedtes en (revolutionair voor die tijd) halve maten. Zijn schoenen werden niet langer op maat gemaakt, maar klanten konden de schoenen passen en zo het voor hen beste paar vinden. 
Tegenwoordig kiezen we allemaal zo onze schoenen, maar voor die tijd waren deze “aanpasbare schoenen” revolutionair.

Churchs schoenen waren ook de eerste Britse schoenen die op grote schaal geëxporteerd werden. Overal ter wereld plaatste Church’s vertegenwoordigers om de schoenen daar aan de man te brengen. Begin 1900 werd Church’s daarom zelfs in Amerika en Canada een groot schoenmerk.

Sinds 1999 maakt Church’s deel uit van de Prada Group. Deze nieuwe eigenaar zorgde er voor dat Churchs schoenen modieuzer en internationaler (lees minder Brits) werden zonder dat hun stijl verloren ging. Overal ter wereld verschenen na de overname door Prada Church winkels, waaronder zelfs een speciaalzaak met Churchs damesschoenen in Londen.

Zie ook:

Onderwerpen:
Churchs schoenen heren, luxe herenschoenen, Church’s schoenen, stijlvolle schoenen heren, Church schoenen.