Stijldansen is een heel andere tak van danssport dan bijvoorbeeld streetdance of breakdance, maar welke dansstijl je ook beoefend, voor alle soorten dansen zijn goede dansschoenen nodig.
Al deze verschillende dansschoenen verschillen net zo veel van elkaar als de verschillende soorten dansen doen. Er zijn echter ook overeenkomsten. Dansschoenen hebben een gladde dunne zool nodig, ze moeten soepel en zacht zijn, maar het is ook belangrijk dat dansschoenen sterk zijn.

Hier kijken we naar de eisen waaraan goede dansschoenen moeten voldoen.

Kijk hier voor aanbiedingen van alle soorten dansschoenen

Dansschoenen voor stijldansen

Dansschoenen voor stijldansen worden ook wel ballroom dansschoenen genoemd. Deze schoenen beschikken over een dunne gladde lederen zool, die wel sterk moet zijn. Je moet goed kunnen glijden op deze schoenen. Goede dansschoenen voor stijldansen zijn flexibel want ze moeten met de voet kunnen meebewegen. Ballroom dansschoenen zijn van leer of satijn. Op de leren dansschoenen sta je wat steviger.

Streetdance dansschoenen

Voor modernere dansvormen zijn dansschoenen nodig die qua uiterlijk hemelsbreed verschillen van de dansschoenen voor stijldansen. Maar er zijn meer verschillen. Goede dansschoenen voor streetdance beschikken over een gedeelde zool. Zo’n zool geeft meer bewegingsgemak. Ook zijn het vaak hoge dansschoenen om de enkels te ondersteunen.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van dansschoenen om alle soorten dansschoenen voordelig aan te schaffen.

Onderwerpen:
Dansschoenen, stijldansen, streetdance, dansen.