Voormalig profvoetballer Edgar Davids en de Portugese schoenfabrikant Eureka Shoes brengen samen een schoen uit onder het label Edgar Davids X Eureka.

De samenwerking is gestart met een hoge schoen, een semi-bergschoen, voor dames en heren die de naam The Ultra heeft gekregen. Meestal kiest een beroemdheid bij zo’n samenwerking alleen een bestaand model uit een reeks reeds ontworpen schoenen en geeft daar zijn of haar naam aan, maar Edgar Davids heeft deze schoenen helemaal zelf getekend. In de video zie je hoe dit (ongeveer) in zijn werk is gegaan.

The Ultra

“The Ultra” is een geperforeerde zwarte leren schoen die zowel door mannen als vrouwen te dragen is. De schoenen worden in een Limited Edition uitgebracht en zijn moeilijk verkrijgbaar. Maar mogelijk komen er nog meer schoenen onder het label Edgar Davids X Eureka uit.

Edgar Davids heeft al ervaring in het ontwerpen van kleding met zijn eigen modemerk Monta, maar dit zijn de eerste “Edgar Davids schoenen”.

Eureka Shoes

Het merk Eureka Shoes is in 2009 opgericht door Filipe Sousa. De schoenen worden met de hand gemaakt in de fabriek van zijn vader. Diens Alberto Sousa, Lda. maakt ook veel schoenen voor diverse topmerken waaronder Isabel Marant, Palladium en Birkenstock.