EMU (officieel EMU Australia genaamd) is een Australisch merk dat schoenen, pantoffels en laarzen van lamswol maakt. Lamswol schoenen zorgen ervoor dat je voeten heerlijk warm zijn in de winter, maar ook heerlijk koel in de zomer.
emu schoenen
Lamswollen EMU schoenen worden dan ook door surfers gedragen (om hun voeten te warmen na het surfen), maar ze worden ook als snowboots gedragen. Heel veelzijdige schoenen!
EMU schoenen zijn al jarenlang populair in thuisland Australiƫ, maar breken nu in navolging van andere Australische schoenen van schapenvacht, zoals de Uggs en de Australia Luxe schoenen, door in Europa.

Hier koop je voordelig EMU schoenen en laarzen

emu laarzen

Vachtlaarzen, pantoffels en andere EMU schoenen

EMU schoenen heb je in verschillende modellen. Zo maakt het Australische merk laarzen, booties, snowboots en pantoffels, maar ook sandalen en slippers. Bij de EMU sandalen en slippers wordt geen gebruik gemaakt van schapenvacht, maar bij de meeste andere EMU schoenen is dat wel het geval.
EMU schoenen en laarzen zijn zeker niet de meest goedkope schoenen, maar met EMU schoenen kies je wel voor kwaliteit. Kijk bij de hierboven genoemde aanbiedingen voor voordelige EMU schoenen en laarzen.

emu pantoffels

EMU versus UGG

De naam zegt het al, EMU Australia komt uit AustraliĆ«. Evenals UGG Australia dat andere topmerk uit AustraliĆ«. Beide merken staan bekend om hun zeer comfortabele schoenen, laarzen en pantoffels met schapenvacht. En beide merken zijn populair bij fashionista’s hoewel het uiterlijk en de uitstraling van met name de vachtlaarzen ook nogal eens bekritiseerd wordt. You hate them or you love them!

De naam van het schoenenmerk EMU is geen afkorting, maar het is het Engelse (en dus Australische) woord voor de emoe, een typisch Australische vogel, familie van de struisvogel. De emoe is niet alleen symbolisch voor het thuisland van de EMU laarzen en schoenen, maar de vogel staat ook voor vrijheid, kracht en plezier.

emu footwear

Over EMU footwear

Het schoenenmerk EMU Australia werd in 1994 opgericht en is dus veel jonger dan concurrent UGG Australia. De schapenvacht uit het thuisland zijn nauw verbonden aan de EMU schoenen en laarzen. De schapenhuiden en schapenvacht is ademend, zuiver, biologisch afbreekbaar , zacht en comfortabel.

EMU maakt er alle soorten schoenen van. De bekende vachtlaarzen, maar ook pantoffels, sloffen en zelfs slippers en sandalen.

emu australia

Kijk bij de eerder genoemde online winkels voor alle aanbiedingen van deze EMU schoenen en laarzen.

Foto’s: EMU Australia