Faconnable (officieel Façonnable Jeans genoemd) is een modemerk uit Frankrijk dat exclusieve kleding voor dames en heren maakt. Ze hebben ook een collectie prachtige Faconnable schoenen.

Faconnable schoenen zijn modieuze schoenen. De collectie bevat vooral hippe instappers, veterschoenen, mocassins, sandalen, sneakers en laarsjes. Faconnable schoenen zijn er voor dames en heren.

Faconnable schoenen kom je zelden in Nederlandse schoenenwinkels tegen, maar diverse grote internationale schoenenwinkels die ook in Nederland actief zijn bieden Faconnable schoenen aan. Kijk bij de aanbiedingen van Faconnable schoenen voor het aanbod van deze modieuze Franse schoenen in Nederland.

Informatie Faconnable schoenen en mode

Het modemerk Faconnable werd in 1950 in Nice opgericht door de meester-kleermaker Jean Goldberg. Zijn boetiek/atelier werd snel een begrip aan de Franse Rivièra en Goldberg mocht sterren
als Cary Grant en Tony Curtis kleden.

Vanaf 1975 is  Faconnable ook in de schoenenwereld actief. Goldberg ontwierp in samenwerking met merken als Sebago, Vans en Alden modieuze herenschoenen. Later ging Faconnable ook accessoires als zonnebrillen en horloges.

Tot 1995 was Faconnable helemaal gespecialiseerd in herenkleding en herenschoenen, maar vanaf dat jaar gingen ze ook kleding en schoenen voor dames maken. Met veel succes, want tegenwoordig maakt de verkoop voor damesmode een belangrijk deel uit van de verkopen Faconnable.

Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen voor een overzicht en prijzen van Faconnable schoenen.

Productselectie: Spartoo