Een nieuwe trend is het breien van schoenen. Niet dat we nu overal in het straatbeeld gebreide schoenen zien opduiken, maar toch brengen steeds meer merken gebreide schoenen uit. Het gaat daarbij vooral om sportschoenen omdat gebreide schoenen veel lichter zijn dan gewone schoenen.

Nike heeft met zijn Flynknits zelfs een hele serie gebreide schoenen. Maar ook Adidas en Converse doen leuk mee met diverse gebreide modellen.

Nike Flyknit

Het Amerikaanse Nike is met zijn Flyknit-serie een voorloper in de ontwikkeling van de gebreide schoenen. Begin 2012 brachten ze al de eerste Flyknits op de markt. De Nike Flyknit is een zeer lichte hardloopschoen die nagenoeg naadloos is.

Je draagt deze hardloopschoenen als een tweede huid. Of, minder commercieel uitgedrukt, zoals een sok. Het voordeel van zo’n gebreide schoen is dat het maar uit één laag bestaat. Hierdoor is minder overbodig materiaal nodig en is de schoen lichter.

Kijk bij de aanbiedingen van Nike schoenen voor gebreide Nike schoenen tegen de laagste prijs.

Adidas Samba en Nike Magista gebreide voetbalschoenen

Nike heeft ook een gebreide voetbalschoen in de collectie, de gebreide Nike Magista. Ze waren echter niet de eerste met gebreide voetbalschoenen, want enkele dagen voor de presentatie van de gebreide Magista, in februari 2014, kwam Adidas met een gebreide versie van de bekende Adidas Samba. Het was de eerste gebreide voetbalschoen ter wereld.

Deze gebreide voetbalschoen heeft dezelfde sterkte als normale voetbalschoenen en is waterdicht maar is evenals de hardloopschoenen lichter.

Bij de aanbiedingen Adidas schoenen vind je deze gebreide schoenen bij de goedkoopste aanbieders in Nederland.

Converse Chuck Taylor 1970 Hi Woven Textile

De Chuck Taylor 1970 Hi Woven Textile is een heel ander verhaal. Op het oog ziet deze Converse All Star sneaker er het meest gebreid uit, maar in feite is het minder een gebreide schoen dan de hierboven besproken gebreide sportschoenen van Nike en Adidas. De Converse is namelijk alleen aan de buitenkant gemaakt van geweven textiel, de binnenkant is gewoon van leer. Maar dat is eigenlijk alleen aan de neus van de schoen te zien.

Het geweven textiel van de Converse Chuck Taylor 1970 Hi Woven Textile lijkt op wol wat de sneaker heel geschikt maakt als winterschoen.

Bij de aanbiedingen Converse schoenen voor deze gebreide sneakers tegen de laagste prijs.


Onderwerpen:
Gebreide sneakers Converse, gebreide hardloopschoenen Nike, gebreide voetbalschoenen Adidas, gebreide sportschoenen, Nike Flyknit, gebreide schoenen.