H.I.S. (of kortweg HIS) is van oorsprong een jeansmerk. Tegenwoordig maken ze echter ook heel mooie sportmode, badmode, ondermode en… schoenen. HIS schoenen zijn sportieve casual schoenen. Ze maken vooral sneaker, maar ook teenslippers en sneaker-booties. Maak hier kennis met H.I.S. schoenen.

H.I.S. staat voor sportiviteit, dat zie je terug in de HIS schoenen. Stuk voor stuk zijn dit mooie sportieve schoenen. Er zijn HIS sneakers voor zowel dames als heren. Kijk maar bij de aanbiedingen van H.I.S. schoenen om te zien wat er allemaal aan HIS sneakers en andere HIS schoenen in Nederland te koop is.

Informatie H.I.S. schoenen

H.I.S. is al in 1923 in New York als Honesdale Manufacturing Co. opgericht door Henry I. Siegel. Het bedrijf maakte toen sterke bedrijfskleding voor medewerkers van de katoenplantages in Tennessee. Daarnaast gingen ze ook spijkerbroeken en andere jeanskleding maken. Deze waren van dusdanig hoge kwaliteit dat ze in de Tweede Wereldoorlog van het Amerikaanse leger de opdracht kregen om veldjassen te maken.

Na de oorlog ging H.I.S. zich onder leiding van de zoon van de inmiddels overleden oprichter zich naast werkkleding op meer modieuze herenkleding richten. In 1956 ging hij als hommage aan zijn vader de naam H.I.S. gebruiken. Dit zijn de initialen van Henry I. Siegel.

H.I.S. groeide in de jaren zestig uit tot één van de grootste Amerikaanse merken met sportkleding voor heren, en vanaf 1964 ging H.I.S. voor het eerst ook dameskleding (jeans) maken.

In de jaren zeventig ging H.I.S. zijn kleding ook in Europa verkopen. En ging het merk zijn jeans in verschillende beenlengten en wijdten verkopen. Uniek voor die tijd. Dit pasvormconcept zorgde er voor dat H.I.S. in Amerika één van de grootste jeansmerken voor vrouwen werd.

Toch ging het na de eeuwwisseling helemaal mis met H.I.S. Het merk verdween korte tijd, om in Duitsland een doorstart te maken. Vanaf dat moment was H.I.S. geen Amerikaans, maar een Duits modemerk. En eenmaal in Duitse handen kwamen ook de HIS schoenen op de markt, en had Duitsland er weer een goed sneakermerk bij!

Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen voor een overzicht van de HIS sneakers en andere HIS schoenen.

Zie ook: Leuke sneakers

Onderwerpen:
HIS schoenen, HIS mode, HIS sneakers.


Productselectie: Bol.com