LdiR schoenen zijn Italiaanse damesschoenen en dameslaarzen die ambachtelijk worden gemaakt door een schoenfabrikant met een lange historie.

LdiR is een samenvoeging van L di R, en dat is weer een afkorting van L’Artigiano di Riccione dat ‘De ambachtsman van Riccione’ betekent. Een heel toepasselijke naam voor deze handgemaakte damesschoenen en laarzen.

In Nederland zijn vooral de handgemaakte damessneakers en enkellaarsjes van LdiR erg populair. Het zijn stijlvolle schoenen en laarzen van zeer hoge kwaliteit.

Let op! We hebben momenteel geen aanbevolen winkels voor LdiR schoenen. Kijk hier voor alternatieven.

LdiR is een oud Italiaanse schoenenfabrikant, maar het merk maakte pas echt naam toen het in het begin van de jaren 90 een nieuwe koers ging varen en moderne dameslaarsjes ging produceren. Deze enkellaarsjes sloegen regionaal bijzonder goed aan, maar de echte doorbraak kwam toen een Italiaan die brood in de LdiR laarzen zag deze op de stranden van Ibiza ging verkopen. Vanaf dit Spaanse eiland werd vervolgens de wereld veroverd.

LdiR laarzen worden gekenmerkt door versierselen als studs, leren bandjes en gespjes. De enkellaarzen zijn te koop in vele kleuren en modellen. Het leer van Ldir schoenen en laarzen is opvallend zacht. Dat geldt ook voor de zool, maar de hiel is sterk en stevig. Door zijn kwaliteit onderscheiden de echte LdiR schoenen en laarzen zich probleemloos van namaak.

Naast de LdiR laarzen zijn ook de LdiR sneakers voor dames erg populair. Deze LdiR schoenen hebben dezelfde goede kwaliteiten en mooie uitstraling als de laarzen van dit merk. Alle LdiR schoenen en laarzen zijn handgemaakt, van uitstekende kwaliteit en hebben een hippe en soms opvallende uitstraling.