Memory foam (ook wel traagschuim, visco schuim, nasa schuim of geheugen schuim genoemd) wordt sinds kort ook in de zolen van sommige schoenen gebruikt. Memory foam schoenen kunnen heel comfortabel zijn omdat het zich naar je voeten vormt en zodoende zorgt voor een optimale drukverdeling.

Memory foam is een schuim van polyurethaan dat meegeeft maar na gebruik weer in zijn oorspronkelijk vorm terugkomt. Memory foam is door de NASA ontwikkeld. Memory foam is vooral bekend van matrassen, maar het materiaal wordt de laatste jaren ook bij schoenen gebruiken.

Het Amerikaanse schoenmerk Skechers kwam in 2014 op het idee schoenen met memory foam / traagschuim te maken. Door de elasticiteit van memory foam krijgen de voeten een optimale ondersteuning. Het materiaal ondersteunt de bewegingen optimaal door de druk gedeeltelijk op te vangen.

De meeste mensen denken bij memory foam schoenen aan Skechers, maar er zijn inmiddels meer schoenmerken die memory foam in hun schoenen verwerken. Onder andere Wolky, Meindl en Asics maken schoenen met memory foam of een variant daarop.

Voordelen memory foam schoenen

  • Optimale verdeling van de druk over het hele voetbed.
  • Daardoor is het heel goed voor mensen die voor hun werk de hele dag moeten staan.
  • Memory foam vermindert voetproblemen, rugklachten en gewrichtsklachten.
  • Het vermindert ook de klachten door jicht en artritis.
  • Memory foam heeft een hele goede schokabsorbtie.


Onderwerpen:
Memory foam schoenen, comfortabele schoenen, goede schoenen bij lichamelijke klachten, voetklachten.
Productselectie: Bol.com