De oorsprong van Minnetonka schoenen gaat terug naar de tijd voordat de Europeanen Amerika ontdekte. De indianen dragen al eeuwenlang mocassins. Dit zijn lichte comfortabele schoenen van leer. Minnetonka nam deze mocassins als voorbeeld en maakte er een moderne versie van. Dat geldt ook voor hun Minnetonka laarsjes. Ook deze zijn helemaal in de stijl van de oude indianen vormgegeven.

Minnetonka schoenen zijn schoenen en laarzen die ogen als traditionele mocassins en indiaanse laarzen, maar die voldoen aan alle eisen die worden gesteld aan een moderne stadsschoenen en laarzen.

Hier koop je goedkoop Minnetonka schoenen en laarzen

Streetwear moccasins

De zolen van Minnetonka schoenen slijten niet door het lopen op asfalt en steen, maar ze zitten wel net zo comfortabel als echte traditionele moccasins . De handgemaakte Minnetonka schoenen en laarzen zijn gemaakt van suède, hertenleer, lamsleer en elandleer. De schoenen zijn gemaakt uit één stuk leer en zijn met de hand gestikt.

Alleen voor dames en meisjes

Jammer voor de mannen, maar Minnetonka maakt zijn schoenen en laarzen in Indiaanse stijl alleen voor dames en meisjes. Ook zijn er Minnetonka mocassins voor baby’s. Voor dames zijn er vooral veel korte Minnetonka laarzen, booties, enkellaarzen en veterboots, maar natuurlijk ook echte mocassins.

De kwaliteit van al deze Minnetonka laarzen en schoenen is uitstekend en het draagcomfort is formidabel.

Informatie Minnetonka

De geschiedenis van Minnekonka begon in 1946 met een kleine souvenirwinkel waarin men moccasins aan toeristen verkocht. Negen jaar later kwam de doorbraak met de Minnetonka Thunderbird moccasin, een moderne variant op de traditionele indiaanse schoenen. Dit is de schoen zoals wij nu als moccasin kennen, en die vele andere merken ook als voorbeeld voor hun moccasins gebruiken. De Minnetonka Thunderbird is ruim 60 jaar later nog steeds één van de meest populaire Minnetonka schoenen.

Een groot deel van het Minnetonka assortiment bestaat tegenwoordig uit laarsjes en laarzen, maar ook uit slippers en sandalen. Minnetonka is van een souvenirwinkel uitgegroeid tot een groot internationaal algemeen schoenenmerk dat tegenwoordig soms ook af en toe de indiaanse stijl loslaat.

Bij de eerder genoemde aanbiedingen kun je alle in Nederland en België verkrijgbare Minnetonka schoenen en laarzen tegen de laagste prijzen vinden.

Onderwerpen:
Minnetonka laarzen, indianen laarzen, schoenen indiaan, 
mocassins.