De Nike Air Max is een schoen die al uit 1987 stamt. En nog altijd is deze luchtige schoen van Nike razend populair. En nog steeds komen er ieder seizoen nieuwe en verbeterde modellen uit.

Nike Air Max schoenen hebben luchtkussens in de hak. Deze is bij veel modellen van deze schoen zichtbaar dankzij een strip van doorzichtig kunststof aan de zijkant van de schoen.

Van oorsprong is de Nike Air Max een hardloopschoen, en hij wordt nog steeds als zodanig gebruikt. Maar het is vooral de streetwear versie van de Nike Air Max die veel gedragen wordt. Een comfortabele sneaker voor alledaags gebruik.

Kijk bij de aanbiedingen van Nike schoenen voor deze schoenen (hardloopschoenen en sneakers) tegen de laagste prijzen.

Het idee van de zool met lucht was in 1987 niet nieuw. Al in 1978 werd de Nike Tailwind met lucht in de zool uitgebracht. Wat wel nieuw was aan de Nike Air Max is het “venster” waardoor men de lucht kon zien. Daarom kreeg de Max Air Max ten onrechte de reputatie van eerste luchtgeveerde schoen.

De eerste Nike Air Max uit 1987 werd een jaar later al opgevolgd door de Air Max II en tot en met 1998 kwam er vrijwel ieder jaar een nieuwe versie uit. De Nike Air Max 270 uit 1993 was de eerste Nike Air Max met volledig doorzichtige Air-units in de hak en aan de zijkant van de schoen en in 1997 kwam er een model uit dat een volledig zichtbare Air-unit had over de hele zool.

De laatste jaren is hoeveelheid lucht in de zool van de Nike Air Max alleen maar toegenomen. Tegenwoordig bestaat deze zool vrijwel geheel uit lucht (zie foto helemaal bovenaan).

Kijk voor Nike Air Max schoenen tegen de laagste prijs bij de hier boven genoemde aanbiedingen van deze luchtige schoenen.

Onderwerpen:
Nike Air Max sneakers, hardloopschoenen, Nike Air Max schoenen
.