De Nike Air Presto (ook wel kortweg Nike Presto genoemd) is één van de meest populaire uitvoeringen van Nike Air sneakers. Dit heeft alles te maken met het coole uiterlijk van de Nike Air Presto, maar ook met het hoge draagcomfort van deze Nike sneaker.

De Nike Air Presto is namelijk ontworpen met de pasvorm van een T-Shirt in het achterhoofd. De designers wilden een sportieve schoen die aanvoelde als een T-Shirt als je deze zou dragen.

Daarmee legde ze de lat wel heel hoog, maar hun inspanningen hadden wel sneakers tot gevolg die bijzonder aangenaam zijn om te dragen. In 2000 zag de Nike Air Presto het levenslicht en inmiddels zijn er talloze varianten van de Nike Presto te koop, kijk maar bij de Nike schoenen.

De Nike Air Presto was ontwikkeld als herenschoen, maar wordt inmiddels als een unisex sneaker beschouwd. De maatvoering sluit daarbij aan. De Nike Air Presto is te koop in de maten XXS t/m XXXL. Voor iedereen is er dus wel een mooi paar Presto’s te koop. Er is voldoende keuze aan modellen, uitvoeringen en maten.

De Nike Presto wordt gekenmerkt door een minimalistisch uiterlijk en een elastisch bovenwerk dat de voet omsluit. Als een T-shirt  zoals de ontwerpers bedoeld hebben (al zou een sok een betere vergelijking zijn). Door deze pasvorm, maar ook door de goede Nike Air demping, is de Nike Presto geliefd bij hardlopers en verzamelaars, maar ook bij liefhebbers van comfortabele sneakers, en wie is dat nou niet!

Kijk bij Nike voor alle uitvoeringen van de Nike Air Presto die in Nederland en België te koop zijn. En dat zijn er heel wat!