Nike schoenen zijn schoenen die iedereen wel kent. Nike is een echt sportmerk en heeft dan ook vele sportschoenen in de collectie. Daarnaast is Nike bekend om zijn sneakers, en ze maken nog veel meer sportieve casual schoenen en laarzen.

De bekende Nike sneakers (ook wel Nikes genoemd) dragen comfortabel, zien er mooi en sportief uit en zijn van goede kwaliteit zodat ze lang meegaan. Die prima kwaliteit geldt ook voor de andere Nike schoenen.

Ondanks de hoge kwaliteit en de grote reputatie zijn Nike schoenen heel betaalbaar, vooral als je op goede acties let. Kijk maar eens bij de aanbiedingen van Nike schoenen voor mooie Nike sneakers en andere casual schoenen of bij de sportschoenen voor Nike sportschoenen tegen de laagste prijs.

Hoewel Nike het meest bekend is om zijn sportschoenen en sneakers vind je bij deze aanbiedingen ook slippers, sandalen, snowboots en nog veel meer sportieve schoenen en laarsjes van dit merk.

Nike Air

Nike staat onder andere bekend om de Nike Air technologie. Nike Air is een door Nike ontwikkelde techniek waarbij de schoenen een betere schokdemping krijgen door met gas gevulde plastic membranen in de zool van de Nike schoenen te plaatsen.

Van Blue Ribbon Sports naar Nike

In 1962 richte de Bill Bowerman het schoenenmerk Blue Ribbon Sports (BRS) op. Deze voormalig olympiër deed op de Oregon University onderzoek naar betere trainingsmethodes en beter sportmateriaal. Zijn kennis gebruikte hij voor zijn Blue Ribbon Sports sportschoenen. Begin jaren 70 schoenen verkopen onder de merknaam Nike. De schoenen van dit label werden zo’n succes en zo bekend dat het hele merk Blue Ribbon Sports in 1978 werd omgedoopt naar Nike.

Leuk om te weten:

 • Het Nike logo (de swoosh) is één van de bekendste logo’s die er bestaat. Het logo werd in 1971 ontworpen door de ontwerpster Carolyn Davidson. Ze kreeg er 35 dollar voor.
   
 • Bill Bowerman kreeg het idee voor de beroemde Nike zolen (de wafelzolen) toen zijn vrouw wafels bakte voor het ontbijt. De wafelstructuur van Nike schoenen zorgt voor een lichter gewicht en meer loopcomfort.
   
 • Voordat Bowerman zelf schoenen ging maken importeerde hij samen met zijn student Phil Knight goede high-tech sportschoenen uit Japan. Zo probeerde hij de overmacht van de Duitse sportschoenmerken Puma en Adidas op de Amerikaanse markt te breken.
   
 • Deze Japanse sportschoenen waren van het merk Onitsuka Tiger (waaruit later ook ASICS voortkwam). Tegenwoordig zijn deze merken grote concurrenten voor Nike.
   
 • De Atleet Jef Johnson was de eerste fulltime werknemer van het nieuwe Amerikaanse schoenenmerk. Hij verkocht bij sportwedstrijden de schoenen vanuit zijn busje aan andere atleten.
   
 • De doorbraak van Nike kwam met de “Waffle Trainer”. Deze sportschoen werd in 1974 op de markt gebracht en was al na korte tijd de best verkopende sportschoen van Amerika.
   
 • Pas in 1982 adverteerde Nike voor het eerst op televisie.
   
 • Nike is vernoemd naar Niké, de Griekse godin van de overwinning.
   
 • Oprichter Bill Bowerman overleed in het jaar 2000
   
 • Converse, het andere bekende Amerikaanse sneakermerk, is sinds 2003 eigendom van Nike. Een ander groot sportmerk, het Engelse Umbro is in 2007 door Nike gekocht.
   
 • Het Nike hoofdkantoor staat in Beaverton (Oregon). Het hoofdkantoor voor Europa, Afrika en het Midden Oosten is dichterbij te vinden. Dat staat in Hilversum op de plaats waar vroeger de paardenrenbaan stond. Delen van deze baan zoals de hoofdtribune maken nog deel uit van de atletiekbanen van Nike.