Nubuck schoenen zijn leren schoenen. Maar wat is het verschil tussen nubuck schoenen en schoenen van gewoon leer? Hier kijken we wat nubuck precies is en naar de mooiste nubuck damesschoenen.

Nubuck wordt gemaakt van de buitenlaag van het runderleer, net zoals bij “gewone” (gladleer) schoenen. Maar waar bij gladleer (de naam zegt het al) het leer glad wordt gemaakt wordt het bij nubuck juist opgeschuurd zodat het leer een ruw uiterlijk krijgt.

Dit ruwe leer geeft schoenen en laarzen een stoer uiterlijk. Bovendien is nubuck sterk en krassen en beschadigingen vallen veel minder snel op dan bij gladde leren schoenen. Ook beschermen nubuck schoenen je voeten goed tegen vocht, kou en stoten.

Mooie nubuck schoenen en nubuck laarzen

Kijk bij de aanbiedingen van nubuck schoenen voor mooie schoenen van nubuck voor dames, heren en kinderen.

Onderhoud nubuck schoenen

Nubuck schoenen zijn niet zo lastig in onderhoud als suède schoenen, maar wel wat lastiger dan schoenen van gewoon glad leer. Dat komt door de kleine haartjes die nubuck laarzen en schoenen kenmerken.

Droog vuil kun je het beste gebruiken met een borstel voor suède schoenen. Borstel wel altijd één kant op want anders gaan de haartjes schots en scheef staan, en dat is niet mooi.

Af en toe impregneren door het spuiten met een spray die vocht en vuil afstoot zorgt er voor dat de nubuck schoenen langer mooi blijven. Gebruik absoluut geen crème, dat maakt de haartjes hard en lelijk.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor de mooiste nubuck schoenen en nubuck laarzen.

Zie ook: tips onderhoud en schoonmaken schoenen.
Productselectie: TopshoeOnderwerpen:
Nubuck schoenen, schoonmaken, onderhoud, nubuck laarzen.