Patagonia schoenen zijn Amerikaanse outdoorschoenen van hoge kwaliteit. Het merk Patagonia komt voort uit de bergklimsport. Dat verklaart waarschijnlijk ook waarom Patagonia schoenen hier minder bekend zijn.

Maar je hebt geen bergen nodig om te kunnen profiteren van de hoge kwaliteit van Patagonia schoenen. Het outdoormerk uit Californië maakt namelijk alle soorten outdoorschoenen. Naast bergschoenen en klimschoenen zijn dat onder andere slippers, sandalen, snowboots, wandelschoenen en hardloopschoenen.

En ook sneakers vind je terug in de collectie Patagonia schoenen. Kijk voor voorbeelden van al deze Patagonia outdoorschoenen bij de aanbiedingen van Patagonia. In dat overzicht vind je het aanbod van deze uitstekende outdoorschoenen in Nederland.

Patagonia werd opgericht door een groepje bergbeklimmers en maakte aanvankelijk ook alleen klimmateriaal. Al snel werd dit echter uitgebreid naar de schoenen en andere benodigdheden voor andere outdoor-activiteiten zoals kajakken, hardlopen in de natuur, snowboarden en skiën. Als deze sporten waarop Patagonia zicht richt hebben als overeenkomst dat ze in de natuur beoefend worden. Patagonia is dan ook een echt outdoor-merk.

Hun schoenencollectie bestaat dan ook uit schoenen voor in de natuur. Of dat nu snowboots zijn voor in de sneeuw of slippers voor aan het water. Voor het uitvoeren van tal van outdoor-activiteiten maakt Patagonia stevige booties, veterschoenen en laarzen. Alles is gemaakt van mooie natuurlijk materialen, op een manier die de natuur niet aantast. Het is immers voor een verblijf in die natuur dat Patagonia de schoenen maakt.