Pataugas is een Frans merk schoenen dat vooral bekend is om hun sportieve maar modieuze schoenen en om hun rubberen zolen van hoge kwaliteit. Vooral de Pataugas sneakers zijn populair, maar Patausgas schoenen heb je tegenwoordig in vele verschillende soorten.

Pataugas maakt herenschoenen, damesschoenen en kinderschoenen van zeer hoge kwaliteit en in alle soorten en maten.

Maar sneakers zijn de topper bij Pataugas. Het Franse merk schoenen zal altijd bekend blijven staan als merk voor sportschoenen en sneakers. Echterm lieslaarzen, snowboots, sandalen, ballerina´s, pumps en andere soorten schoenen en laarzen vind je tegenwoordig net zo goed bij Pataugas. En ook deze Pataugas schoenen en Pataugas laarzen zijn van hoge kwaliteit, met een geweldige pasvorm en met een mooi design.

Informatie Pataugas schoenen

Pataugas is een schoenfabrikant uit Frans Baskenland. Om precies te zijn uit de plaats Mauléon Soule.  De naam Pataugas komt voort uit het Franse pâte au gaz. Dat betekent gevormd door een gasvlam. De eerste Pataugas schoenen werden namelijk boven een gasoven gesmolten. Dat was in 1950 toen de Fransman Rene Elissabide zijn revolutionaire Pataugas sneakers op de markt bracht.
Aanvankelijk maakte deze schoenfabrikant wandelschoenen en wandelsneakers, later ging Paraugas steeds meer de richting op van de urban sneakers en andere stadsschoenen.
Karakteristiek voor Pataugas schoenen en laarzen is de afbeelding van een stoffen rijglaars op de gekartelde rubberen zolen.
 
Bij de gewone schoenenwinkels in Nederland en België zal je Pataugas schoenen niet snel aantreffen, maar kijk bij de bovenstaande aanbiedingen wat er online allemaal aan Pataugas schoenen en Pataugas laarzen in Nederland te koop is.
 
Zie ook: Meer sneakers tips
Onderwerpen:
Pataugas schoenen, Pataugas sneakers, Pataugas laarzen.