Patchwork is een mix van materialen en kleuren. Het is een trend die we ook steeds meer bij schoenen en laarzen aantreffen. Er waren veel patchwork schoenen te zien bij de recente modeshows en ook bij de goede schoenenwinkels zijn ze al volop te vinden.

Niet alleen kleuren worden bij patchwork schoenen en patchwork laarzen gecombineerd, maar ook verschillende materialen. Bijvoorbeeld glad leer en suède. Zo ontstaat er een “lapjesdeken” van verschillende materialen. Het is een nieuwe trend die er warm en modieus uitziet.

Warme kleuren als bruin, cognac en donkerrood in het patchwork gegeven de schoenen en laarzen een vintage uitstraling. Een seventies look die nog versterkt kan worden door er kleding in die stijl bij te dragen.

Patchwork kom je bij steeds meer soorten schoenen tegen. Bij laarzen en enkellaarsjes natuurlijk, maar ook bij sneakers en instappers.

Mooie patchwork schoenen worden onder andere gemaakt door Bullboxer, Hobb’s, Stokton en Kennel & Schmenger. Maar steeds meer schoenfabrikanten gaan patchwork schoenen en patchwork laarzen maken.

Onderwerpen:
Patchwork sneakers, patchwork laarzen, patchwork laarsjes, patchwork schoenen.