Peep-toe schoenen zijn schoenen waarbij de tenen zichtbaar zijn tijdens het dragen. Er zijn vele leuke peep-toe schoenen voor dames te koop.

Heel veel sandalen zijn peep-toe schoenen, maar er zijn ook vele leuke ballerina’s, pumps en zelfs enkellaarsjes met peep-toes.

Nagenoeg ieder modieus merk damesschoenen heeft peep-toe schoenen in zijn lente- en zomercollectie:

Kijk bij de Sandalen voor de leukste peep-toe schoenen

Peep toe schoenen waren vooral populair in Amerika de jaren na de Tweede Wereldoorlog. Na 1960 verdwenen ze uit het modebeeld om in de jaren 70 en 80 terug te keren. Na het midden van de jaren 90 leek het gedaan met de peep-toe schoenen, maar momenteel winnen ze weer aan populariteit. We zien weer steeds meer damesschoenen die open zijn aan de voorkant. Zelfs laarsjes met “open tenen” zien we steeds vaker in de winkel, dat is een heel nieuwe trend. In het verleden waren peep-toe schoenen vooral pumps. De trend van de peep toe laarzen is onder andere tot stand gekomen doordat de Kardashian zusjes deze laarsjes vaak dragen.

Peep-toe schoenen worden als vrouwelijk en sexy gezien. Sommige mensen vergelijken de tenen die zichtbaar zijn bij peep toe schoenen met een verleidelijk decolleté. En het is inderdaad opvallend dat vooral in preutsere tijden de peep toes minder populair zijn,

Kijk bij de bovenstaande sandalen voor voorbeelden.