Dit winterseizoen zijn ze helemaal in de mode: Schoenen met ponyhair. Dit is een mooie warme stof met een stoer rauw randje. Maar wist je dat ponyhair helemaal niet van een pony afkomstig is, maar “gewoon” van een koe?

Daarom wordt ook wel de naam haircalf voor deze stof gebruikt. Maar ponyhair klinkt wat aantrekkelijk.

Ponyhair kom je tegen bij tassen, riemen en bij steeds meer schoenen. Laarzen, booties, instappers, sneakers,… ponyhair kom je tegen bij heel veel verschillende soorten schoenen.

Wat is ponyhair?

Maar wat is ponyhair nou eigenlijk? Ponyhair is runderleer, maar het verschil met normaal runderleer is dat er normaal gesproken voor schoenen gebruik wordt gemaakt van de binnenkant van de huid, dus de kant zonder haren. Bij ponyhair gebruikt met de buitenkant van het leer, daar waar de vacht zit.

Dit leer, met haar, wordt op een speciale manier gelooid om het ponyhair leer een mooie glans te geven. Ook wordt het leer geverft. Vooral prints (bijvoorbeeld zebra of luipaard) zijn populair. Deze prints sluiten mooi aan bij de vacht-look van het ponyhair-leer. Doordat ponyhair leer bewerkelijker is dan gewoon leer zijn schoenen van deze leersoort over het algemeen iets duurder.

Hoe onderhoud je ponyhair?

Schoenen van ponyhair kunnen het best gereinigd worden met een droge doek. Voor hardnekkige vlekken kun je een vochtige doek gebruiken, maar droog daarna wel onmiddellijk het ponyhair leer.

Kijk bij de beste schoenenwinkels voor alle mooie schoenen en laarzen van ponyhair.

Onderwerpen:
Ponyhair schoenen, ponyhaar schoenen, haircalf schoenen.