Reve d’un Jour zijn comfortabele damesschoenen van zeer hoge kwaliteit. Reve d’un Jour maakt vooral instappers voor dames, maar er zitten ook enkele veterschoenen in de collectie.

Reve d’un Jour is het Frans voor ‘droom van een dag’. Een romatisch aandoende naam die goed bij deze elegante damesschoenen past. Reve d’un Jour schoenen zien er zacht uit en zijn ook zo om te dragen. Het zijn bijzonder comfortabele schoenen.

Reve d’un Jour schoenen worden gemaakt volgens de sacchetto techniek. Deze techniek, die vooral veel bij mocassins wordt gebruikt, levert flexibele soepele schoenen op waarvan de voering vrijwel geen naden bevatten. Dit komt omdat de voering bij sacchetto-gemaakte schoenen als een leren zak aan het buitenwerk wordt genaaid. Sacchetto is het Italiaanse woord voor ‘zak’.

Helaas: We hebben momenteel geen aanbevolen winkels voor Reve d’un Jour schoenen in Nederland. Tip: Gebruik de schoenmaatvinder om andere leuke schoenen in jouw maat te vinden.

Marokkaanse schoenen van geitenleer

Reve d’un Jour is geen Frans merk, zoals je misschien zou verwachten, maar Reve d’un Jour schoenen komen uit Marokko. Daar werden deze schoenen al gemaakt toen Marokko nog Frans grondgebied was. Inmiddels is de leiding van dit familiebedrijf al aan zijn vijfde (!) generatie toe.

Dat Reve d’un Jour een Marokaans schoenmerk is is niet zo zeer aan de vormgeving af te leiden maar wel aan het materiaal waarvan Reve d’un Jour schoenen gemaakt zijn. Geitenleer is namelijk het belangrijkste materiaal terwijl Europese schoenen van runderleer of kalfsleer worden gemaakt. Het geitenleer waarvan Reve d’un Jour schoenen gemaakt zijn kan zich echter meten met het beste runderleer. Het is heel comfortabel materiaal. Dat geldt ook voor het flexibele rubber waarvan de zolen van Reve d’un Jour schoenen gemaakt zijn.