Plateauzolen zijn momenteel helemaal in de mode, evenals sandalen. Eenmaal raden hoe de modewereld tegen sandalen met plateauzolen aan kijkt. Die zijn dit seizoen helemaal hot!

En laten sandalen zich ook nog eens heel goed lenen voor plateauzolen. Door de dikke zolen krijgen sandalen meer het uiterlijk van een echte schoen. Bovendien staat zo’n dikke plateauzool bij een sandaal best stoer.

Sandalen met plateauzolen kom je dit jaar bij veel goede en modieuze schoenmerken tegen. Kijk maar eens naar de aanbiedingen van plateau sandalen voor het aanbod van meer dan 2.000 sandalen met plateau zolen.

 Meer mooie sandalen: Kijk bij de aanbiedingen van sandalen. Je vindt hier een breed aanbod aan mooie sandalen (waaronder sandalen met plateauzolen van zowel luxe merken als betaalbare merken bij de beste Nederlandse schoenenwinkels.

De voordelen van plateauzolen

Plateauzolen zorgen (optisch) voor langere benen, net als hoge hakken, Maar plateauzolen lopen stabieler en aangenamer dan naaldhakken. Wel de voordelen, maar niet de nadelen. Dat maakt plateauzolen beter geschikt voor de zomer en gebruik buiten. Heel belangrijk bij sandalen, want deze wil je ook kunnen dragen op het strand en bij het zwembad. Met sandalen met plateauzolen is dat geen enkel probleem.

Wat is een plateauzool?

Plateau zijn dikke schoenzolen die als kenmerk hebben dat ze de draagster langer doen lijken. Een plateauzool kan een dikte hebben van 2 centimeter, maar dit kan oplopen tot wel meer dan 10 centimeter.

Tegenwoordig worden plateauzolen eigenlijk alleen nog maar door vrouwen en meisjes gedragen. Een plateauzool tref je dan ook vooral aan onder damesschoenen als sandalen en pumps. In de jaren 60 en 70 (de tijd van de hippies) droegen ook veel mannen en jongens schoenen met plateauzolen. Tegenwoordig komt dat veel minder voor.

Zie ook: Meer sandalen tips


Onderwerpen:
Sandalen plateauzolen, sandalen plateau zolen, plateau sandalen.