Het zal je niet ontgaan zijn. Met veel media aandacht is de Nederlandse webwinkel van Amazon in bedrijf gegaan. Met onder andere honderdduizenden schoenen in het assortiment! Maar hoe goed is Amazon als online schoenenwinkel. Kun je uit dit enorme aanbod makkelijk je gewenste schoenen of laarzen selecteren? Hier kijken we naar de mogelijkheden van Amazon als online schoenenwinkel.

Wat Amazon allemaal aan schoenen te bieden heeft kun je hieronder zien. Deze links brengen je meteen naar het aanbod aan schoenen voor dames, heren, meisjes en jongens bij Amazon.

Schoenen zoeken op Amazon

De grote klacht van de Nederlandse gebruikers van Amazon.nl is het probleem om uit miljoenen producten het artikel te vinden dat je zoekt. Weet je heel precies wat je wilt hebben, dan kun je de zoekmachine gebruiken. Maar wil je door het aanbod bladeren om wat leuks of geschikts te zoeken dan zie je op Amazon al snel door de bomen het bos niet meer. Hoe zit dat bij de schoenen op Amazon?
Amazon heeft geen aparte pagina als beginpunt voor zijn schoenen. Gelukkig kun je de bovenstaande vier links als startpunt gebruiken. Je het dan vast alle schoenen voor dames, heren, meisjes of jongens bij elkaar staan. Dit gaat om honderdduizenden schoenen, dus verdere selectiemogelijkheden zijn wel gewenst.
Amazon kent categorieën waarin je duizenden artikelen alleen op prijs kunt selecteren. Voor schoenen heb je gelukkig wat meer selectiemogelijkheden. Selecteren kan op de volgende kenmerken en eigenschappen:
  • De gewenste schoenmaat (erg belangrijk!).
  • Het soort schoenen (bijvoorbeeld sneakers, sandalen, sloffen, laarzen, enz.).
  • Gewenste merken (meer opties mogelijk).
  • Het materiaal van de schoen (bijv. leer, canvas, suède, synthetisch, lakleer enz.).
  • De collectie (bijv. herfst/winter 2019 of voorjaar/zomer 2020).
  • Kleur van de schoenen.
  • Gratis bezorging.
  • Nieuw binnen (met keuze uit 7, 30 of 90 dagen).
  • Prijscategorie of zelf op te geven. minimum / maximum prijs.
  • Eventueel de partner die de schoenen via Amazon verkoopt.
De selectiemogelijkheden voor schoenen zijn hierbij veel beter en uitgebreider dan bij de meeste andere productcategorieën op Amazon.
Met bovenstaande selectiemogelijkheden kun je goed je geschikte schoenen zoeken, al blijft het aanbod natuurlijk altijd overweldigend door de grote aantallen die op Amazon aangeboden worden.

De schoenwinkel partners van Amazon

Amazon verkoopt en levert niet alle schoenen en laarzen zelf. Veel schoenen worden aangeboden door verkooppartners van Amazon. Deze manier van schoenen aanbieden kennen we in Nederland ook van Bol.com. Maar terwijl je in de Bol schoenenwinkel het aanbod kunt vinden van bekende Nederlandse schoenenwinkels als Nelson Schoenen, Omoda, Van Haren, Scapino, Torf (de grootste schoenenwinkel van België), Schuurman en ShoeTime bestaat het partner van Amazon (nog) vooral uit buitenlandse aanbieders.
Bij Amazon vind je vooral de schoenen van Duitse schoenenwinkels en van grote internationale spelers zoals PlutoSport, en natuurlijk van het Amerikaanse Amazon zelf.
We gaan er wel van uit dat dit aanbod in de nabije toekomst groter wordt en dat ook diverse Nederlandse schoenenwinkels hun schoenen en laarzen via Amazon gaan verkopen.
Kijk bij de bovenstaande rubrieken voor de schoenen die je voor dames, heren en kinderen via Amazon kunt kopen.