Schoenen met hakken. Alleen voor dames?
Ja, tegenwoordig wel. Er zijn prachtige damesschoenen met hakken te koop.
Maar ooit was dat heel anders.

Hoog door de prut

Schoenen met hakken zijn ouder dan de wegen naar Rome. Voor de Romeinen waren er de oude Egyptenaren, en hun slagers liepen op hoge hakken rond. Niet omdat ze van de herenliefde waren, maar omdat ze de hele dag door het slachtafval moesten lopen.

Hakken op hoge hakken

Ook de Mongoolse ruiters (circa het jaar 1200) beheerste half AziĆ« en Oost Europa op hoge hakken. Hoezo watjes? Door  die hoge hakken bleven ze beter in de stijgbeugels zitten tijdens het afslachten van hun tegenstanders.

En ook in de eeuwen daarna werden er regelmatig heren op hoge hakken gespot. Niet om hun vrouwelijke kant te laten zien, maar als teken van welvaart en een hoge sociale positie. Boeren, bootwerkers en ambachtslieden trippelde namelijk niet op hoge hakken rond. Via Florence en Parijs veroverde hoge hakken de wereld.

Hoge hakken, maar dan voor dames

Na de Franse revolutie verdwenen de hoge hakken een tijdje uit het modebeeld. Alles dat met de decadente adel te maken had was gedurende enkele tientallen jaren not done.

Maar vanaf 1920 kwamen de hoge hakken weer in de mode. Ten compensatie van de rokken, die juist korter werden. In de jaren 50 verdween de hoge hak weer uit de mode, om in de jaren 90 weer terug te komen. Tot nu toe!

Want het aanbod aan schoenen met hoge hakken, nu voor dames, is groter dan ooit. Kijk maar in het bovenaan genoemde overzicht van schoenen met hoge hakken.

Onderwerpen:
Schoenen hoge hakken, dames, met hak, schoenen met hakken, damesschoenen hakken.

Productselectie: Bol.com