Klittenband schoenen? Dan denk je vast aan kinderschoenen. Maar we zien nu ook steeds vaker klittenbandschoenen voor volwassenen in de schoenenwinkels. Een nieuwe trend?

Het gaat dan vooral om sneakers met klittenband. Ook Adidas, Nike, Lacoste en Nubikk hebben ze al in hun collectie. Het gaat daarbij vooral om geheel witte tennis-sneakers, die momenteel helemaal hot zijn. Een klittenband sluiting past helemaal bij deze sneakers.

En het gaat niet bij sneakers met klittenband blijven, want ook op de catwalks van de Milan Fashion Week zagen we nog veel meer soorten schoenen met klittenband. Bij damessandalen, booties, ja zelfs bij pumps. Klittenband gaat het helemaal worden!

Wat is klittenband?

Klittenband (velcro) is een uitvinding van de Zwitser Georges de Mestral die het tijdens de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde. Hij kwam het idee omdat hij klitten (zaadbolletjes) zo moeilijk uit de vacht van zijn hond kreeg. Hij maakte de verbinding tussen de vacht en de zaadbollen na en noemde dit Velcro, een samentrekking van de Franse woorden VELours (fluweel) en CROchet (haakje).

Het duurde tot 1951 voordat De Mestral de eerste kleding met klittenband sluiting op de markt bracht, maar daarna ging het snel. In 1957 begon hij in Amerika de firma Velcro die gespecialiseerd was in het maken van klittenband voor de kledingindustrie en sindsdien is klittenband niet meer uit de mode weg te denken. Want wie heeft er als kind nou geen kinderschoenen met klittenband gehad.

Maar als je wil kun je deze klittenband schoenen weer dragen, keuze genoeg!

Onderwerpen:
Schoenen velcro volwassenen, klittenband schoenen volwassenen, klittenbandschoenen dames, klitteband schoenen mannen, klittenband schoenen heren.

Productselectie: Bol.com