Regelmatig kijken we hier naar de kenmerken van de belangrijkste Nederlandse (online) schoenenwinkels. Dit maal Schuurman Schoenen, een schoenenwinkel die al meer dan 60 jaar bestaat.

Aanbod Schuurman Schoenen

Informatie Schuurman Schoenen

De geschiedenis van Schuurman Schoenen begon in  de jaren 50 met een winkeltje aan de Julianastraat in Borculo. De grootouders van de huidige eigenaar verkochten en repareerden daar schoenen. Ook verkochten Jan en Lien Schuurman schoenen op markten in de Achterhoek en Twente.

Het duurde tot 1994 voor Schuurman Schoenen een winkelketen werd. John Schuurman (de zoon van de oprichters) opende Schuurman filialen in Winterswijk en Denekamp. Inmiddels heeft zijn zoon Arjan Schuurman de leiding overgenomen en bezit Schuurman Schoenen 40 winkels en een webshop.

De Schuurman Schoenen winkels

De winkels van Schuurman Schoenen zijn nog uitsluitend te vinden in het noorden en oosten van het land. De meest westelijk gelegen Schuurman winkels zijn te vinden in Veenendaal en Beneden-Leeuwen.  In Twente en de Achterhoek (waar de grootouders van de huidige eigenaar op de markten stonden) zijn nog steeds het kerngebied van Schuurman Schoenen.

Dit neemt niet weg dat de rest van Nederland ook kan profiteren van het goede aanbod van Schuurman Schoenen en de vele interessante aanbiedingen van deze schoenenwinkel. Dat kan via de Schuurman Schoenen webshop.

Zie ook:

Onderwerpen:
Schuurman Schoenen winkel, Schuurman schoenenwinkel online.

*) peildatum april 2017