Stinkende sneakers en nog een plekje vrij tussen de ijsjes en het diepgevroren gehakt? Doe je sneakers dan in de vriezer. Dat is een goede en makkelijke manier om snel van nare luchtjes af te komen.

Een nachtje in de vriezer

Vooral als je in de zomer zonder sokken in je sneakers loopt willen de schoenen nogal eens gaan stinken. En deze stank is maar moeilijk uit je sneakers weg te krijgen. Tenzij je ze dus een nachtje in de vriezer stopt.

De bacteriƫn die de nare luchtjes veroorzaken overleven de vrieskou niet en samen met deze bacteriƫn verdwijnt ook de stank die ze veroorzaken. Doe je stinkende sneakers dus in een plastic tas en laat ze een minimaal een nacht in de vriezer liggen.

Je sneakers komen stijfbevroren uit de vriezer. Zet ze daarom op een doek om ze te laten ontdooien. Maar kijk uit, plaats ze niet bij de zon of bij een andere warmtebron zoals een kachel want dan drogen ze uit. Geef de sneakers de kans om rustig weer op temperatuur te komen. In de zomer duurt dat meestal niet lang.

Andere oplossingen voor stinkende sneakers

Sneakers kun je ook bij lage temperaturen in de wasmachine wassen. Maar dat brengt wat meer risico met zich mee. Voordeel is natuurlijk dat ze dan ook meteen schoon worden. En een derde huismiddeltje is (ongebruikte) theezakjes in je sneakers stoppen. Dat werkt verbazend goed, maar je hebt wel wat zakjes nodig om twee sneakers te vullen.

Zie ook: