Suède schoenen zijn nooit weggeweest, maar toch is het opvallend hoeveel suède schoenen er dit seizoen in de collecties van de modieuze schoenmerken zitten. Suède schoenen en suède laarzen is duidelijk een trend van dit seizoen.

Suède is dan ook een mooi materiaal om schoenen van te maken. Een materiaal met tegenstellingen ook. Het is stoer en vrouwelijk tegelijk, en modieus maar toch ook weer tijdloos. En het heeft de reputatie moeilijk te zijn, terwijl juist alles bij suède past!

Tip: Op zoek naar suède schoenen of laarzen? Bij de aanbiedingen suède schoenen vind je ze allemaal. Suède schoenen en suède laarzen voor dames en suède schoenen voor heren.

Suède schoenen schoonmaken

Dat moeilijke zit hem dan ook vooral in de kwetsbaarheid van het materiaal. Hoewel suède leer is lijkt het meer op stof. Met ook de kwetsbare kant van stof, suède kan vuil opnemen en is dan weer lastig schoon te krijgen. Je kunt suède niet oppoetsen of invetten, vuil kun je in het materiaal wrijven zodat er vlekken ontstaan.

Spray suède dan ook regelmatig in met een speciale spray tegen vocht en vuil. Deze spray voorkomt dat vuil in de stof trekt. En als er dan toch vlekken in de mooie suède schoenen of suède laarzen zitten, gebruik dan een speciaal suède gummetje om de vlek voorzichtig weg te gummen. En gebruik een suède borstel om het materiaal weer mooi te maken. Kijk uit! gebruik nooit een borstel met metalen haren, dit beschadigt het suède.

Wat is suède?

Maar wat is suède nou eigenlijk? Het is leer, maar het lijkt er niet op. Dat komt omdat suède van de binnenkant van de huid wordt gemaakt. Dit deel van de huid is veel zachter omdat het het rund minder hoeft te beschermen tegen gevaren van buitenaf dan de buitenste huid.

Suède lijkt meer op stof dan op normaal leer en dat geeft een heel modieus tintje aan suède schoenen en suède laarzen.

Op deze pagina vind je informatie over alle merken, modellen en prijzen van (suède) schoenen en laarzen.

Zie ook: tips onderhoud en schoonmaken schoenen.


Onderwerpen:
Suede schoenen tips, suede laarzen dames, heren, informatie suede schoenen schoonmaken, onderhoud.