Wat zijn voor jou de beste tennisschoenen? Dat is altijd lastig aan te geven omdat de ideale tennisschoen erg afhankelijk is van de baan waarop tennis gespeeld wordt.

tennisschoenen gravel

Hier kijken we naar de eisen waaraan tennisschoenen moeten voldoen. Ook kijken we naar de beste merken tennisschoenen en de winkels waar je goede tennisschoenen het best kunt kopen.

Voordelig de beste tennisschoenen kopen

Goede merken tennisschoenen zijn onder andere K Swiss, Babolat, Asics, Wilson, Reebok, Adidas en Nike. Kijk voor goedkope tennisschoenen van topkwaliteit bij de aanbiedingen van tennisschoenen voor het aanbod van de beste sportwinkels en beste schoenenwinkels.

De beste tennisschoenen voor elke ondergrond

Zoals we al aangaven. De kwaliteit van de tennisschoen is sterk afhankelijk van de ondergrond waarop gespeeld wordt. Een tennisschoen kan nog zo hoog van kwaliteit zijn, als er een verkeerde zool onder zit voor de ondergrond waarop gespeeld wordt, is het nog moeilijk spelen. Veel tennisspelers hebben daarom meerdere paren tennisschoenen in de kast staan.

Gravel, (kunst)gras en hardcourt

Op gras, gravel en hardcourt speel je het best tennis met schoenen die zijn voorzien van een zool met visgraatprofiel op noppenprofiel. De slijtzool moet goed waterabsorberend zijn als er in de regen wordt gespeeld. Dit voorkomt uitglijden. Hoe meer profiel een zool heeft, hoe stroever de schoen wordt, en dat is een voordeel op dit soort banen waarop je snel gaat glijden.

De zaal en andere stroeve banen

Speel je op een stroeve baan dan is profiel minder belangrijk. In een zaal, waar het ook nog eens droog is, heb je helemaal geen profiel nodig.

Schokabsorbtie tennisschoenen

Blessures bij tennis ontstaan vaak bij het neerkomen na een sprong. Goede schokabsorbtie is bij tennisschoenen dus van groot belang. De tussenzool is voor een groot deel verantwoordelijk voor deze schokabsorbtie. De tussenzool van de van een goede tennisschoen dempt de schokken van ieder soort sprong, of je nu op je hielen, de bal van de voet, op de buitenkant van je voet of op de binnenkant terecht komt. Ook moet deze tussenzool lang meegaan zonder zijn schokabsorberend vermogen te verliezen.

Vooral op hardcourt en tapijt is schokabsorbtie bij tennisschoenen erg belangrijk.

Pasvorm tennisschoenen

Voorkom dat je voeten kunnen schuiven in tennisschoenen. Door het vele rennen, remmen en springen kan dat snel leiden tot blaren. Ook mogen tennisschoenen niet te stug zijn. Dit geeft klachten aan enkels, tenen en knieën. Te soepel is echter ook weer niet goed. Dit kan klachten aan de wreef geven.

Stabiliteit tennisschoenen

Stabiliteit houdt in dat de voeten in de schoen niet te veel naar binnen (pronatie) of naar byuten (supinatie) kunnen kantelen. Een goede stabiliteit bij tennisschoenen voorkomt blessures aan de enkels. Hun stabiliteit krijgen tennisschoenen van de hielkap, de hoogte van de tennisschoen, het bovenwerk en het vetersysteem.

Kijk bij de aanbiedingen van tennisschoenen eerder op deze pagina om goede tennis schoenen tegen de laagste prijs te kopen.

Zie ook: Tips beste sportschoenen

Onderwerpen:
Beste tennisschoenen tips, gravel, hardcourt, tennis, gras, tennisschoen, aanbiedingen goede tennisschoenen.