Tennis wordt op meerdere ondergronden gespeeld. Dat is van groot belang voor de tennisschoenen die je draagt. Iedere ondergrond, gravel, gras en hardcourts, stelt namelijk weer andere eisen aan de tennisschoenen.

Tennisschoenen voor gravel

Gravelbanen geven weinig grip. Daarom is het belangrijk dat de tennisschoenen dat wel doen. De bovenkant van tennisschoenen voor op gravel moet stevig zijn zodat ze de voet goed op de plaats houden. Het profiel van de tennisschoenen mag geen gravel vasthouden en geen sporen trekken op de baan. De zijkanten van tennisschoenen voor gravel moeten tegen beschadigingen door het glijden bestand zijn en ze moeten ondersteuning bieden voor de zijdelingse bewegingen langs de baselijn.

Tennisschoenen voor gras

Ook op het veel snellere gras heb je veel grip nodig. Een grasbaan kan door regen, dauw of slijtage namelijk heel glad worden. De bovenkant voor tennisschoenen op gras moet echter Рin tegenstelling tot tennisschoenen voor gravel Р flexibel zijn. Je voeten moeten bewegingsruimte hebben. Op gras hebben de buitenzolen minder te lijden dat op gravel.

Tennisschoenen voor hardcourts

Hardcourts vragen veel van je tennisschoenen. Aan demping en veerkracht worden zeer hoge eisen gesteld om je benen en voeten te ontzien. De buitenzool moet erg sterk zijn want ook deze worden zwaar belast. En voor hardcourt moeten de tennisschoenen beschikken over een bovenkant die stevig is en zodoende veel stabiliteit biedt.

Ben je op zoek naar goede tennisschoenen? Kijk dan bij de aanbiedingen van tennisschoenen. Daar vind je het aanbod van tennisschoenen voor gravel. hardcourt en gras, voor dames, heren, meisjes en jongens. Alle goede tennisschoenen tegen een lage prijs bij de beste winkels voor tennisschoenen in Nederland.

Foto: Asics tennisschoenen


Onderwerpen:
We kijken hier naar de beste tennisschoenen voor diverse ondergronden. De beste tennisschoenen voor hardcourt, de beste tennisschoenen voor gravel en de beste tennisschoenen voor gras. Om goed tennis te spelen zijn goede en voor de ondergrond geschikte tennisschoenen nodig. Hier boven vind je aanbiedingen van al deze  goede tennisschoenen voor dames, heren en kinderen.