Welke trends zien we terug in de collecties schoenen zomer 2016? Hier een overzicht van de schoenentrends van het zomerseizoen.

Zomersneakers

Opvallend veel sneakers weer in de zomercollecties. Maar ja, luchtige sneakers in een licht gekleurd design passen dan ook uitstekend bij het voorjaar en de zomer. In de collectie sneakers voor de zomer zien we veel strakke lijnen en kleurcombinaties van felle kleuren met maagdelijk wit. Sneakers mogen deze zomer ook op officiële gelegenheden.

Plateausandalen

Ook sandalen horen bij de zomer, en in de zomercollecties schoenen zien we bijzonder veel mooie sandalen met plateauzolen. Lekker koel en luchtig, maar ook modieus en vrouwelijk. En je benen lijken te groeien, mooi meegenomen onder je zomer outfit!

Laced up sandalen

Ook zien we veel damessandalen met dunne bandjes bovenaan de sandaal en/of bij de kuit. Deze dunne bandjes (veters bijna) worden gemaakt van zachte materialen zoals suède.

Over sandalen gesproken, de zomerschoenen voor dames laten dit seizoen veel huid zien dankzij uitsnijdingen in alle vormen. Deze schoenen sluiten goed aan bij de zomermode waarin ook veel uitsnijdingen te zien zijn.

Seventies stijl

Suède is een materiaal dat we veel tegenkomen bij de sandalen en pumps van het zomerseizoen. Dit materiaal heeft een echte jaren zeventig stijl. Dat geldt ook voor de clogs die we dit seizoen veelvuldig in de zomercollecties terugzien. De seventies stijl is in!

Schoenen in pastelkleuren

Op kleurgebied zien we veel pastelkleuren. Vooral zachtroze is populair, en dan heel zacht en licht. Melkachtig bijna. Ook de kleuren grijs en blauw zijn zacht en subtiel.


Onderwerpen
Trends zomer schoenen, mode, zomertrends schoenen, schoenmode, zomermode.